САЩ обявиха майката на атентаторите в Бостън за терористка

Вероника Шербанова 26 април 2013 в 12:50 3043 1

Майката на заподозрените за атентата в Бостън Зубейдат Царнаева, Снимка: CNN
Майката на заподозрените за атентата в Бостън Зубейдат Царнаева, Снимка: CNN

Майката на братята Тамерлан и Джохар Царнаеви, заподозрени за атаката в Бостън, е включена в списъка на заподозрените за връзки с тероризма на САЩ, съобщи CNN.

Зубейдат Царнаева е включена в списъка заедно със сина си Тамерлан, след като от ФБР поискали данни за евентуалните връзки на младия мъж с екстремисти.

В рамките на разследванвето служители на ФБР разпитвали Зубейдат няколко пъти, като въпросите били основно за интересите на Тамерлан Царнаев към исляма.

Майката на двамата заподозрени за атентата в Бостън е убедена, че синовете й са невинни. По думите й самата атака е режисирана и не е истинска – пиеса, в която се разлива червена боя вместо кръв.

Много съжалявам за пострадалите, но моите синове не са замесени, казва в същото време тя.

Тамерлан и Джохар Царнаеви са заподозрени за атентата на маратона в Бостън, при който загинаха трима души, а над 170 бяха ранени. Те бяха заловени в градчето Уотъртаун близо до Бостън, като Тамерлан почина в болницата. Джохар също е приет за лечение, но е в съзнание и вече е разпитван от агенти на ФБР по повод атентата.

В началото на седмицата на Джохар Царнаев бяха повдигнати и обвинения. 19-годишният Джохар посочи по-големия си брат за организатор на атентата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!