Quantcast

Повдигнаха обвинения срещу Царнаев, грози го смъртна присъда

Последна промяна на 22 април 2013 в 21:02 957 2

Джохар Царнаев
Джохар Царнаев

Срещу заподозрения за атентата в Бостън Джохар Царнаев беше повдигнато обвинение за използване на оръжия за масово унищожение, съобщиха световните медии.

Ако бъде обявен за виновен, Царнаев може да бъде осъден на смърт.

19-годишният Джохар Царнаев беше заловен в събота след близо 24 часа издирване от страна на полицията в американския град Уотъртаун. Неговият брат Тамерлан Царнаев беше заловен ден по-рано в градчето, но почина от раните си в болницата. Двамата са заподозрени за атентата на маратона в Бостън, при който загинаха трима души, а повече от 170 бяха ранени. Смята се, че братята Царнаеви са виновни и за убийството на полицай в Масачузетския технологичен институт.

По-рано днес стана ясно, че Джохар, който беше тежко ранен, вече е в съзнание и може да бъде разпитан от властите. Той отговаря на въпросите писмено, защото беше ранен в устата и не може да говори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2013 в 04:39

Щатът Масачузетс премахва смъртната присъда със съдебно решение през 1984 г. Друг е въпросът дали той ще бъде съден по щатски закони, или по федерални. Тъй като това касае националната сигурност на страната, предполагам, че ще постъпят варварски и идиотски.

23.04 2013 в 04:34

уоу, доколкото си спомням смъртната присъда е отдавна в историята. Ако ли не - поредна черна звезда за САЩ