Преговорите в Минск към приключване, мир на хоризонта за Украйна

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2015 в 09:13 14599 18

Преговорите в Минск за кризата в Украйна вървят към своя край. Лидерите на Франция, Украйна, Русия и Германия напуснаха, но за кратко, залата за преговори след 12-часов разговор за мира. 

Според Ройтерс документите между страните са вече договорени и подписани, като най-вероятно мирът в Източна Украйна ще бъде официално сключен още тази събота. 

Изтеглянето на войските и тежката военна техника ще започне на 14 февруари, според източници на Ройтерс, които разполагат с документите от срещата.

Преговорите между Владимир Путин, Ангела Меркел, Петро Порошенко и Франсоа Оланд за кризата в Украйна продължават повече от 12 часа.

09:17 Сред световните агенции настъпи неразбирателство. Ройтерс съобщи за края на срещата, а ТАСС съобщава, че лидерите са си взели кратка почивка.

09:26 АФП цитира украинския президент Петро Порошенко с думите "Нямаме добри новини". Условията на Русия за мир са неприемливи.

09:53 ТАСС: Представителите на про-руските сили са отказали да подпишат черновата на документа за мир.

09:55 Меркел и Оланд са разговаряли с Путин по време на почивката без Порошенко сред тях.

10:00 часа Председателят на ОССЕ се присъедини към Олад, Меркел, Путин и Порошенко в залата за преговори.


Очаквайте подробности! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2015 в 17:50

Русия е истинският борец за мир. Горките украинци - не знаят каква мизерия ги чака в Европейския съюз. Путин е прав - що щат американците на нашия континент? Защо поне веднъж не си направят война на техния? Но така е по-изгодно - да вкарат във война Европа и Русия, а те да пласират оръжие и да се разрастват. Нищо, че ще загиват невинни. Тяхната цел са власт и пари. Спомнете си Югославия. Жалко е, че нашите управници са на страната на американците, но те тепърва ще си плащат за това. Преебаха ли ги от Брюксел с южен поток и въобще с развитието на енергетиката? Жалкото е, че е потърпевш целия български народ.

12.02 2015 в 12:10

Какво е заложил Порошенко за да няма мир ?
Ако е жалкия си живот срещу този на хиляди украинци просто е един тарикат на едро които самите укри трябва да изгорят..

A нашите дупелизци да се скрият бързо и да връщат парите че това ги чака !!!

12.02 2015 в 11:41

Тези, които не харесват Русия - да ходят в САЩ.
Тези, които не харесват САЩ - да ходят в Русия.
Трябват ни родолюбци.

12.02 2015 в 11:39

Правилно, Гой Фокс. Де Донбас и Донецк изведнъж са си произвели и танковете и и оръдията ... и руснаците дето ги обслужват.

12.02 2015 в 11:34

ето, че "на дали-то" ми не е било съвсем без основание.
Недейте да бъркате желаното с реалното.
Проблемът на цивилизованият свят е, че се опитва да търси в поведението на Путин някаква доза рационалност.
Еми сори. Не става.
Той не е рационален. Хищник е и отношението трябва да бъде като към животно.
Ние можем да решаваме кога да сме хора и кога животни, той не може.
Това трябва да бъде изходната позиция при всеки едни преговори.
Дано да греша.

12.02 2015 в 10:40

" Трябва да се учи Европа в училище! "

Ами в България от 98-99г насам имаше поне 200 "училища" на сорос. Ето докъде сме я докарили.

12.02 2015 в 10:23

....не мога да разбера защо все сравняват Русия със САЩ?...Русия няма и 10% от потенциала на САЩ...нерде Шат нерде Багдад....

12.02 2015 в 10:15

Как въобще някой може да е на страната под каквато и да е форма на сепаратист/кремъл. Не можем да се идентифицираме и да възприемем ценностите на общества, където е очевидно, че се живее по-добре и продължаваме да дрънкаме. И не само това, в други страни от източна Европа, след като възприеха споменатите норми също стана така, че се живее по-добре. Та нали емигрирме и учим именно там на орди, за да живеем по-добре. Да се противоричи на толкова азбучни истини е признак или на автоматичния рефлекс на низшия разум да търси обяснение на това, което е трудно за възприемане или нужда от допълнителни доходи. Дали заради това сме на това дередже. Какво "дали"... Така че ми е жалко за подобни. Трябва да се учи Европа в училище!

12.02 2015 в 10:09

До Хомото: Тъпан си ти. Я се огледай наоколо, ако си на територията на България! Виждаш ли тежковъоръжена техника? Не! И не защото нямаме (което е друг въпрос), а защото на наша територия няма война, слава Богу! Та така, като свърши войната в Украйна - на украинска територия - украинската тежка военна техника и бойните формирования ще си се приберат по базите...
Преговорите се водят между ЛЕГИТИМНИ европейски лидери, които са най-големите сили по въпроса. Както виждаш, президентите на Донецката и Луганската народни републики не участват в преговорите (и няма как да участват, защото са нелегитимни).
Както казах горе, мисли малко!