Полицията в Мианмар е използвала водни оръдия срещу протестиращите

OFFNews 08 февруари 2021 в 11:11 1051 0

Снимка facebook

Полицията в Мианмар е използвала водни оръдия, за да разпръсне протестиращи срещу военния преврат в столицата Нейпидо, предаде Би Би Си. 

Днес, за трети пореден ден, хиляди граждани се събраха, за да поискат освобождаването на лидера на "Национална лига за демокрация" Аун Сан Су Чи и възстановяването на демокрацията в страната. Към демонстрациите се присъединиха редица учители, адвокати, банкови и държавни служители. Това са най-големите протести от Шафрановата революция през 2007 г., която помогна за прокарване на демократични реформи в страната. 

Демонстрации има и в други градове на страната. Според информация на Би Би Си-Бирма протестни шествия има и в Янгон и Мандалей. В Тангу пък недоволни граждани са преминали по улиците на града с мотоциклети и велосипеди, надувайки клаксони. 

Миналия понеделник военните в Мианмар завзеха властта в страната чрез държавен преврат. Те задържаха премиера Су Чи, президентът Вин Мин, както и други високопоставени фигури от управляващата демократична партия. След това армията обяви военно положение от една година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови