Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Полицията в Босна арестува младеж, който заплаши да копира стрелбата в сръбското училище

OFFNews 04 май 2023 в 21:54 1769 0

Стрелбата в сръбското училище отне живота на девет души

Снимка Getty Images

Стрелбата в сръбското училище отне живота на девет души

Полицията в Босна задържа днес 18-годишен младеж от западния град Бихач, който заплаши в социалните мрежи, че ще копира масовата стрелба вчера в училище в Сърбия, отнела живота на девет души, предаде БТА.

Полицията на Мюсюлманско-хърватската федерация, единия от двата автономни района на Босна и Херцеговина, задържа младежа по обвинения в застрашаване на сигурността и тероризъм по нареждане на прокуратурата на Унско-санския кантон.

Младежът, идентифициран от полицията с инициалите А.З., и в миналото е отправял заплахи в социалните мрежи. Разследване срещу него миналата година е било прекратено, тъй като все още не е бил навършил пълнолетие, за да бъде подведен под отговорност.

Средното училище в Бихач, което А.З. е посещавал, направи изявление днес, в което съобщи на учениците и родителите да не изпадат в паника заради заплахите, като изтъкна, че властите са информирани за случая.

"Това момче, което уби осем деца, е мега крал за мен" - написа А.З. в профила си в Инстаграм - "Отдавна подготвям нещо подобно за икономическото училище в Бихач. Ще има невиждано клане в Бихач, кълна се в живота си!"

А.З. визира 13-годишното момче, което се предаде вчера в сръбската столица Белград, след като взе два от пистолетите на баща си и уби осем ученици и охранител.

Вестник "Дневни аваз" идентифицира младежа от Босна като Айдин Зулич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews