Полякините раждат малко, защото пият твърде много, обяви Качински

OFFNews 07 ноември 2022 в 08:13 2737 3

Ярослав Качински

Снимка БТА/AП

Ярослав Качински

Лидерът на управляващата консервативната националистическа партия и бивш министър-председател на Полша Ярослав Качински обяви, че младите полякини пият твърде много и затова раждат малко. Думите му предизвикаха лавина от критики от опозицията и независимите медии, предаде Франс прес.

Според Качински за демографската ситуация в страната са отговорни различни фактори, включително "определено отношение на хората и особено на дамите":

"Ако се запази ситуацията, при която до 25-годишна възраст младите жени пият колкото мъжете на същата възраст, няма да има деца. Не забравяйте, че мъжът, за да стане алкохолик, трябва да превиши мярката средно в продължение на двадесет години, а една жена само за две години", каза той.

Бившият полски премиер добави, че е получил тази информация от лекар, който му казал, че "е успял да излекува от алкохолизъм една трета от пациентите си от мъжки пол, но нито една от жените".

Ярослав Качински заяви, че не е привърженик на това жените да имат деца в много ранна възраст, защото "жената трябва да узрее, за да бъде майка, но че ако до 25-годишна възраст жените пият много "това не вещае нищо добро в тази област".

В момента Качински обикаля полските провинции, за да мобилизира поддръжниците на националистическата си партия "Право и справедливост" за парламентарните избори през 2023 г.

Според Централната статистическа служба раждаемостта в Полша прогресивно намалява от няколко години. "Право и справедливост" е на власт от 2015 г., прави опит да противодейства на тази тенденция с отпускането на надбавка от над 100 евро за второ и всяко следващо дете.

От феминистките кръгове в страната и опозицията предупреждават, че засилването на законовите разпоредби, ограничаващи абортите, включително в случаи на деформация на ембриона, може да е насърчило някои жени да се откажат от идеята за деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

07.11 2022 в 19:13

къв е тоя олигофрен? какво са тея статистики кой кога ставал алкохолик?

Мъжете не им става като пият, щото е анестетик след 2рата чашка, мек питон

Жените фертилността им си остава и кьоркютюк пияни да са - е, прилича на изнасилване акта вероятно

Тва политик мъж дееееба да обяснява за вината на жените за ниската раждаемост в страната

Напръй икономика добра, въведи безплатни ясли и детски градини, и ще има раждаемост

305

2

Katz

07.11 2022 в 10:09

Явно на Качински дори посръбналите му отказват, та сега злобно дудне.

345

1

Джендо Джедев

07.11 2022 в 08:33

Аз пък си мислех, че пийналата жена пуска по-лесно, ама...
 
X

Да помогнем на украинските деца!