Мъж сменил в последния момент и двата фатални полета на Малайзийските авиолинии

OFFNews 21 юли 2014 в 20:12 8479 9

Мартен де Йонг

29-годишният холандец Мартен де Йонг, който се състезава за отбор по колоездене в Малайзия, е резервирал билети и за двата фатални полета на Малайзийските авиолинии, но променил плановете си в последния момент и така е успял да спаси живота си, съобщава "The Independent".

„Ужасно много съжалявам за пътниците и техните семейства, но съм много щастлив, че останах невредим”, казва късметлията.

През март холандецът планирал да пътува с полет MH370, които бе издирван дълго време, а след това стана ясно само, че е потънал някъде в Индийския океан. Тогава Йонг решил да вземе различен полет, който излитал с час по-рано. Причината за решението му била, че така щял избегне престой в Пекин.

Йонг трябвало да бъде и на борда на полет MH17, който беше свален над Украйна в четвъртък и всички пътници загинаха. Той обаче решил да замени полета в последния момент, след като разбрал, че ако пътува през Франкфурт ще му излезе по-евтино.

В деня на трагичния инцидент с разбилия се в Украйна самолет, холандецът написал във Tweeter: "Ако бях тръгнал днес, то ..."

Колоездачът смята да не се отказва от услугите на Малайзийските авиолинии, но възнамерява да лети през Франкфурт. Той признава, че родителите му са загрижени за решението му отново да се качи на малайзийски самолет.

Йонг заяви, че няма да се дават каквито и да било допълнителни интервюта от уважение към тези, които са починали в двете трагедии, защото смята, че историята му е нищо на фона на трагедията, отнела живота на толкова много хора.

„Вече два пъти извадих късмет. Човек трябва да се опита да не се притеснява прекалено много, защото няма да стигне доникъде. Също толкова лесно можеше и да се кача на MH17”, казва холандецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!