Почина още един от полицай, ранен при протестите в Киев

OFFNews 01 септември 2015 в 13:43 3000 3

Почина още един от полицай, ранен при протестите в Киев

Още един на реда е починал от нараняванията си, получени при сблъсъците пред украинския парламент.

По данни на различни медии това е третия загинал полицай след сблъсъците. Според украинския депутат Олга Богомолец, който е съветник на президента, починал е трети ранен вчера полицай. Според BBC пък става въпрос за втори починал униформен.

Над 140 души са били хоспитализирани след вчерашните размирици в Киев, избухнали, след като Върховната рада прие на първо четене проектозакон за повече правомощия на източните райони на Украйна. В ареста остават 18 заподозрени във връзка с безредиците в украинската столица, съобщи по-рано вътрешният министър на страната Арсен Аваков. Тринайсет души са освободени, тъй като информацията за тях засега не е потвърдена. Сред оставащите под стража има двама бойци от силите на украинското МВР, един от които е заподозрян в хвърляне на граната срещу силите на реда.

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков обвини за избухналото вчера насилие партията "Свобода" и нейния лидер Олег Тягнибок, напомня ТАСС. Член на доброволческия батальон "Сич" към украинското министерство на вътрешните работи е задържан по подозрение за взривяване на граната по време на протестите. При взрива загина един служител на националната гвардия. Командирът на батальона каза, че задържаният е бил в отпуск по време на безредиците, но не можа да обясни как се е сдобил с бойна граната.

Вчерашните събития в Киев показват колко е опасен флиртът с екстремисти - партията "Свобода", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща със студенти и преподаватели от Московския държавен институт за международни отношения към дипломатическото ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!