Племенникът на убития американски президент Джон Ф. Кенеди се изправя срещу Байдън в битка за Белия дом

OFFNews 06 април 2023 в 10:30 2629 1

Робърт Ф. Кенеди-младши

Снимка Getty Images

Робърт Ф. Кенеди-младши

Робърт Ф. Кенеди-младши е подал документи за участие в изборите за президент на САЩ през 2024 г. от Демократическата партия, съобщи Би Би Си. 69-годишният мъж е син на убития сенатор Робърт Ф. Кенеди и племенник на президента Джон Ф. Кенеди.

Кенеди-младши е откровен антиваксър. През 2021 г. Инстаграм премахна акаунта му заради "многократно споделяне на опровергани твърдения".

Сега той ще се изправи срещу действащия президент Джо Байдън в борба за номинацията за президент на Демократическата партия на така наречените първични избори, каквито провеждат и демократите, и републиканците.

Байдън даде заявка за участие, но все още не е обявил официално кандидатурата си. CBS News прогнозира, че това ще се случи в началото на лятото. Срещу него и Кенеди-младиши ще се състезава и демократката Мариана Уилямсън.

Кенеди-младши намекна, че ще се кандидатира през март с думите: "Ако се кандидатирам, основният ми приоритет ще бъде да сложа край на корумпираното сливане между държавната и корпоративната власт, което съсипа икономиката ни, разби средната класа, замърси пейзажите и водите ни, отрови децата ни и ни лиши от нашите ценности и свободи."

Кенеди-младши е съосновател на адвокатска кантора за опазване на околната среда с кампании по въпроси като чистата вода, включително за почистването на река Хъдсън в Ню Йорк. Но възгледите му срещу ваксините предизвикаха силен отпор, включително от страна на собственото му семейство. През 2021 г. сестра му, Кери Кенеди, го нарече "много опасен" по този въпрос. Сестра му Катлийн Кенеди Таунсенд, брат му Джоузеф П. Кенеди II и племенницата му Мейв Кенеди Маккейн заявиха, че възгледите му са "трагично погрешни" и имат "смъртоносни последици".

През 2022 г. Фейсбук и Инстаграм премахнаха акаунтите на основаната от г-н Кенеди антиваксърска група Children's Health Defense за "многократно" нарушаване на фирмените политики за медицинска дезинформация.

Въпреки че скептицизмът на Кенеди по отношение на ваксините предшества COVID, той намeри нови привърженициаудитория по време на пандемията, когато приходите на Children's Health Defense се удвояват до 6,8 млн. долара.

Кенеди също така публикува книгата "Истинският Антъни Фаучи", в която обвинява бившия шеф на инфекциозната служба на САЩ в "исторически преврат срещу западната демокрация". 

Кенеди има гласово разстройство, спазматична дисфония, което засяга мускулите на гласните му кухини.

През 2014 г. той се жени за актрисата Черил Хайнс и живее в Лос Анджелис, Калифорния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!