Палестинският посланик: Животът на българите в Газа също е застрашен

20 ноември 2012 в 17:54 1354 0

Ахмад Ал Мадбух. Снимка: БГНЕС
Ахмад Ал Мадбух. Снимка: БГНЕС

Със сигурност в Газа има български граждани, както палестинци, така и техните български съпруги, а и децата им от смесените бракове. Животът на всички в Ивицата Газа е застрашен пряко тези дни.

Това заяви във вторник посланикът на Палестинската власт у нас Ахмад Ал Мадбух.

Израел постоянно ни дебне. Още веднъж нашият народ - и на Западния бряг на река Йордан, и в Ивицата Газа, е подложен на кланета. Умните ракети, за които говори Израел, до този момент са убили най-малко 25 деца и 15 жени, съобщи дипломатът.

Всички слоеве на палестинския народ настояват за прекратяване на израелската окупация, заяви Ахмад Ал Мадбух.

Дипломатът твърди, че „Израел се превръща в расистка държава“. Това било видно в Западния бряг на река Йордан, където върви конфискуване на земи, забрана за палестинците да използват шосейната мрежа и собствените им земеделски земи, категоричен е посланикът на Палестинската власт у нас.

Вече сме свикнали когато приближат избори в Израел, да има агресия срещу нашия народ, заяви Ал Мадбух. Според посланика, другата причина за ескалацията на конфликта в Ивицата Газа е желанието на Израел да попречи на Палестинската власт да получи статут на държава наблюдател в ООН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови