От утре социалната мрежа TikTok ще бъде забранена в САЩ

Георги Ангелов 26 септември 2020 в 18:47 4931 0

От утре се очаква да влезе и забраната в САЩ за използването на китайската социална мрежа ТикТок (TikTok). Само през август ТикТок е изгубила рекламни постъпления от 10 милиона долара. Десетина рекламодатели, сред които много известни марки, са отменили и временно прекратили кампаниите си в социалната мрежа след указа на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу ТикТок.

Вашингтон задължи американските компании да изискват разрешение за продажбата на технологиите си на китайския гигант в сектора на полупроводниците Смик ( Smic). Това е нов епизод във войната за технологична доминация между Китай и САЩ, съобщи днес в. "Уолстрийт джърнъл"

Министерството на търговията на САЩ обяви, че американските производители на чипове трябва да получат лицензи за продажба на някои технологии на най-големия производител на полупроводници в Китай, посочва бизнес изданието.

Вашингтон подозира, че технологиите, с които разполага Смик, могат да бъдат използвани за военни цели, посочват информирани източници, цитирани от "Уолстрийт джърнъл".
Засега министерството на търговията на САЩ не се е отзовало на молбата на АФП за коментар по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови