Орбан: Санкциите срещу Русия са нож с две остриета

OFFNews 04 март 2022 в 15:29 3581 3

Санкциите имат цена и те са нож с две остриета. Много скоро ние ще платим тази цена, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, предаде БТА.

"Унгария подкрепи Европейския съюз за налагането на санкции срещу Русия, въпреки че те неизбежно ще повлияят и върху неговата икономика", каза  той.

Орбан отбеляза, че унгарското правителството работи, за да намали преките щети от мерките срещу Русия. Първият удар върху унгарската икономика е бил изтеглянето по-рано тази седмица на „Сбербанк“ от европейския пазар, при което много нейни клиенти, включително и компании, са загубили парите си, добави той.

След като тази седмица Европейската централна банка разпореди затварянето на европейския клон на „Сбербанк“, унгарската централна банка отне лиценза на нейното дъщерно дружество в страната.

Клиентите, които имат депозити до 100 000 евро, ще бъдат обезщетени от националния фонд за застраховане на депозитите.

Орбан посочи, че повишаването на енергийните цени в Европа допълнително ще увеличи инфлацията.

Унгарският премиер съобщи, че между 70 и 80 процента от бежанците от Украйна, които са влезли в Унгария, вече са преминали в други държави. Това се равнява на около 140 000 души, но все още има много хора, на които Унгария иска да предложи работа, каза той.

Орбан допълни, че държавата може да поеме разходите за настаняване за три месеца - предимство, от което могат да се възползват трудовите мигранти в Унгария, но след това те ще трябва да започнат работа и някак да се адаптират към живота на унгарците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

3

Октим

03.09 2022 в 18:36

А лизането на руските задни части си е направо летяща гилотина ... Кофти е, че на робско мислещите (де да можеха само да мислят!) това никога няма да им стане ясно!

23293

2

Стефан

04.03 2022 в 20:24

А, то този и без това е с акъла си, с него всичко е наред. Още чакаме големите кресльовци да ги цапардоса махмурлука. Че и на наште да им стигне до брилянтина.
 
X

Подкастът на OFFNews