Опашките за книгата за Тръмп като тези за Хари Потър

OFFNews Последна промяна на 05 януари 2018 в 12:48 1820 0

Среднощното пускане в САЩ на предизвикалата остра полемика книга за Доналд Тръмп "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" предизвика струпването на опашки подобни на тези, съпровождали първите часове след зареждането на книжарниците с книгите за Хари Потър.

Десетки се наредиха на опашки пред книжарници във Вашингтон посред нощ и бяха заснети от екип на Би Би Си, а читатели, успели да влязат, споделиха, че очакват от книгата да им покаже, че Белият дом на практика не функционира. Очакват да получат доказателства за това, което остава скрито под повърхността. Някои чакащи сравниха опашките, на които са се редили за книгите за Хари Потър с тази, на която чакат сега.

Според книгата с автор Майкъл Улф (бивш коментатор на британския в. "Гардиън") Тръмп не очаквал да стане американски президент, а искал да използва кампанията като трамплин за кариера в телевизията или политиката. Той пише още, че Мелания Тръмп била ужасена от перспективата за победа на съпруга си. Когато в нощта след изборите станало ясно, че Тръмп всъщност печели пред Клинтън и отива в Белия дом, Мелания избухнала в сълзи и то не от радост.

Тръмп обяви, че книгата съдържа лъжи, неверни тълкувания и използва несъществуващи източници, а директорът по комуникациите на първата дама каза, че книгата трябвало да се продава на щанда за преоценена фантастика.

Първоначално пускането ѝ беше планирано за идния вторник, но след като адвокати на Тръмп обявиха намеренията си да я спрат, книжарниците бяха заредени с достатъчно бройки още тази нощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови