Тръмп за новата книга за него: Лъжи, грешни тълкувания, измислени източници

OFFNews 05 януари 2018 в 08:05 2178 0

Новата книга за Доналд Тръмп бе отречена от американския президент. Той заяви, че тя е "пълна с лъжи, погрешни тълкувания и източници, които не съществуват", предаде Ройтерс.

Според книгата Тръмп не очаквал да стане американски президент, а искал да използва кампанията като трамплин за кариера в телевизията или политиката.

В "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" с автор Майкъл Улф - бивш коментатор на "Гардиън", пише още, че Мелания Тръмп била ужасена от перспективата за победа на съпруга си. Когато в нощта след изборите станало ясно, че Тръмп всъщност печели пред Клинтън и отива в Белия дом, Мелания избухнала в сълзи и то не от радост.

Директорът по комуникациите на първата дама отхвърли тези твърдения и каза, че книгата трябвало да се продава на щанда за преоценена фантастика.

Улф описва първата година от престоя на Тръмп в Белия дом като постоянен хаос и интриги около един президент, осмиван от собствените си сътрудници, отбелязва Франс прес.

В коментар в Туитър Тръмп увери, че е забранил достъпа на автора на "измамната книга" Майкъл Улф до Белия дом. "Никога не съм говорил с (Улф) за книгата", подчерта президентът на САЩ.

"Вижте миналото на това момче и гледайте какво ще се случи с него и с Окаляния Стив", написа още Тръмп.

Книгата ще бъде публикувана още днес, а не във вторник, както бе предвидено първоначално, съобщиха по-рано нейният автор и издател, цитирани от Франс прес. В отговор адвокатите на Тръмп заплашили да блокират нейното публикуване.

"И ето. Вие можете да си купите (книгата и да я четете) утре. Благодаря, г-н президент", написа в Туитър авторът Майкъл Улф.

Според правни експерти всички евентуални съдебни искове на Тръмп срещу автора и издателя, както и срещу Стив Банън, почти сигурно са обречени на провал и може да доведат до още позорни разкрития, предаде Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови