Оланд: Египетският самолет се е разбил, не изключваме никакви версии

OFFNews 19 май 2016 в 13:29 4101 2

Египетският самолет се е разбил. Това потвърди в рамките на извънредно изявление френският президент Франсоа Оланд.

Съществуваха опасения, че самолетът е катастрофирал. Информацията, която успяхме да съберем, потвърждава, че самолетът е паднал и е изчезнал. На борда е имало 66 души – пътници и екипаж. Сред пътниците има 15 френски граждани, каза Оланд.

Към момента не можем да отхвърлим нито една хипотеза, посочи Оланд, като подчерта, че ще бъдат изпратени френски самолети и кораби, които да търсят мястото на катастрофата заедно с екипите от Гърция и Египет. 

Заедно с египетските власти правим всичко възможно семействата на пътниците да получават информация, посочи той. 

Не изключваме възможността да става дума за терористичен акт, но на този етап можем само да бъдем солидарни със семействата на пътниците в самолета и да търсим причината за случилото се. Ние ще открием истината, категоричен е френският президент.

Френската прокуратура е започнала разследване на самолетната катастрофа. 

По-рано днес служител на гръцката авиация съобщи пред AFP, че самолетът се е разбил на около 130 морски мили от гръцкия остров Карпатос. 

Според служителя последната връзка с пилота е била три минути преди самолетът да изчезне от радарите, като не е бил подаден сигнал за бедствие.

Гръцките власти обявиха, че за момента не са успели да открият следи от изчезналия самолет. Те отправиха искане за помощ за преглеждането на сателитната информация. 

Самолет на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж за Кайро, изчезна от радарите през изминалата нощ. Според една от версиите самолетът е изчезнал от радарите 10 мили преди да излезе от въздушното пространство на Гърция, а според други на 10 мили навътре във въздушното пространство на Египет. 

По неофициална информация екипажът се е състоял от 2 пилоти, 5 стюарди и стюардеси и 3-ма охранители, информира Си Ен Ен. 30 от пътниците са египетски граждани, 15 са французи, двама иракчани, по един британец, белгиец, португалец, канадец, суданец, алжирец, както и граждани на Чад, Кувейт и Саудитска Арабия, уточнява Ал Джазира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

19.05 2016 в 13:44

Путин.

12323

1

Стартерна Култура

19.05 2016 в 13:41

Той допълни, че е „солидарен“ със семействата на тези, които се намират на борда на самолета.

***

Не схващам. Защо само една дума е в кавички? Другото не го е казал ли?
 
X

Подкастът на OFFNews