Две деца и бебе в изчезналия самолет, близки се събират на летището в Кайро

OFFNews 19 май 2016 в 08:41 6868 0

66 души – 10 членове на екипажа и 56 пътници, сред които едно дете и две бебета, са били на борда на пътническия самолет от Париж за Кайро, който изчезна от радарите над Средиземно море, съобщиха от Egyptair.  

По неофициална информация екипажът се е състоял от 2 пилоти, 5 стюарди и стюардеси и 3-ма охранители, информира Си Ен Ен. 30 от пътниците са египетски граждани, 15 са французи, двама иракчани, по един британец, белгиец, португалец, канадец, суданец, алжирец, както и граждани на Чад, Кувейт и Саудитска Арабия, уточнява Ал Джазира. 

Вицепрезидентът на “EgyptAir” Ахмед Адел уточнява, че самолетът не е имал проблеми при излитането от Париж. Буреносен фронт от Северна Африка може да е причинил инцидента, от авиокомпанията засега твърдят, че не са получил сигнал за бедствие. Пилотът е имал 6275 летателни часа, включително 2101 на A320, а вторият пилот - 2766 часа. Самолетът е произведен през 2003 година.

Авиокомпанията обяви телефон 0800 7777 0000 от Египет и + 202 2598 9320 от чужбина и от мобилни оператори за търсещите информация за полета. На летището в Кайро беше отворена специална зала за близките и роднините на пътниците от полет 804. 

Специализирани екипи и египетските въоръжени сили продължават да търсят самолета. 

„Машината не се е приземила, това е всичко, което можем да кажем за момента“, заяви представител на френското летище „Шарл дьо Гол“, откъдето излетял самолета, цитиран от Reuters. Гърция се e присъединила към операцията по търсене и спасяване. Към мястото пътува и фрегата, а хеликоптери са в режим на готовност на южния остров Карпатос за потенциални спасителни операции. 

Гръцкото министерство на отбраната съобщи, че се проверява информация, получена от капитан на търговски кораб, видял "пламъци във въздуха" на 130 морски мили южно от остров Карпатос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови