Самолет от Париж за Кайро изчезна над Средиземно море

OFFNews 19 май 2016 в 06:49 12561 0

Самолет на авиокомпания EgyptAir, извършващ полет от Париж за Кайро, е изчезнал тази нощ от радарите. Машината се е изгубила 20 минути след като е навлязла в пространството на Гърция, съобщава РИА Новости, като се позовава на авиокомпанията.  

Според телевизия Ал Арабия самолетът е навлязъл на 10 мили в небето над Египет. Египетски въздушни сили вече са изпратени в района, където се смята, че Еърбъс А320 се е изгубил, започват издирвателни и спасителни операции. Последната известна позиция на машината е над Средиземно море на височина от 11 000 метра, уточняват от EgyptAir. Самолетът е изразходвал горивото си във въздуха. 

На борда е имало 56 пътници и 10-членен екипаж, съдбата им е неизвестна. Еърбъс А320 е излетял от летище Шарл де Гол в 23,03 часа и се е движел с 15 минутно закъснение. Полетът продължава по разписание три и половина часа, трябвало е да пристигне в Кайро в 2:55 местно време. 

Има сведения, че екипажът е съобщил за дим, излизащ под пилотската кабина, преди да бъде загубена връзката. Според непотвърдена официално информация самолетът е паднал в Средиземно море. 

През март тази година пътнически самолет на EgyptAir беше отвлечен и кацна принудително на летище Ларнака, в Кипър. По-късно похитителят се предаде.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови