Окупаторите в Луганск принуждават местни хора да работят в морги

OFFNews 02 февруари 2023 в 09:56 2484 5

Луганск

Снимка УНИАН

Руските окупатори в Луганска област принуждават местни хора да работят в морги

Руските окупатори в Луганска област принуждават местни хора да работят в морги. Руснаците вече не са в състояние сами да се справят с многобройните тела на убитите, затова са принудени да наемат украинци. 

Хората са били спирани на улицата, отвеждани в морги и принуждавани да работят там няколко часа, твърдят от Луганското районно военно управление, съобщи УНИАН. 

Обяви за работа в моргата се разпространяват и в руските социални мрежи. 

Окупаторите предлагат свободни места за портиери - санитари в помещения, оборудвани като морги. Условията са за пълен работен ден, в събота и неделя по уговорка, а опит не е задължителен. 

В Луганск всичко се случва повече или по-малко доброволно, но в други градове е истинска бъркотия. Например в Кадиевка има случаи, когато хората са отвеждани от улицата да помагат в морги, твърдят от Областното военно управление.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

02.02 2023 в 14:16

Когато кажеш на един комунист, без значение прекрасен или долен, бъди сигурен, че той ще почне да отрича! А Вежди Рашидката, като праверен такъв, е напълно праволинеен, сега бълвочи за окупатори в Киив!?

345

4

Джендо Джедев

02.02 2023 в 13:19

Веждичка, така е, твоите орки са освободители. Много хубаво освобождават, вижда се. Ма после освободените виждат зор докато се освободят от освободителите... :D

2099

2

Mateevk

02.02 2023 в 10:51

Какво значи "доброволно" в руския мир? Ами примерно имаш възможност "доброволно" да вземеш руски паспорт, който ти дава право да не те третират вече като чуждестранен гражданин, съответно да ти правят по-малко удръжки от заплатата, да не ти конфискуват имуществото и т.н. Е, вярно, че при мъжете руският паспорт ти гарантира и правото да те мобилизират и пратят на фронта, но то не може пък само права в едната посока да имаш. Ето така работи напълно "доброволният" руски мир.

-240

1

редовно четящ

02.02 2023 в 10:17

Тези слязоха на най-ниското еволюционно стъпало.
 
X

Подкастът на OFFNews