Quantcast

Обама получи наградата "Най-лоша година"

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2014 в 13:28 2107 12

Снимка Washington Post

Барак Обама получи за втори пореден път наградата на вестник "Washington Post" за "Най-лоша година".

Президентът грабва приза заради неудачите си както във вътрешните дела на страната, така и във външната политика.

„Шестата година от неговото управление без съмнение е най-лошата. Върху президента се струпаха всички проблеми, насъбрали се по време на втория му мандат”, пише изданието.

Неуспешните реформи в американската Агенция за национална сигурност, повторната намеса на САЩ в Ирак, критиките към Обама, описани в мемоарите на бивши официални лица от кабинета му допринасят за ужасните резултати, които "Washington post" осъжда.

Изследвания показват, че през декември 2008 г. над 3/4 от американците свързвали думите "може да управлява ефикасно" с личността на Обама, докато през март 2014 г. само 43% правят подобна асоциация.

Обещанието на Обама да промени към по-добро отношенията с Русия пък се оказало "плашещо наивно", след като Путин навлезе с войски в Източна Украйна безнаказно. Санкциите, които президентът наложи на Кремъл, бяха осмени като опит да изгасиш буен огън с водно пистолетче, посочват от изданието.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 16:08

Наградата трябва да се казва "Най-лошата [тоталитарна"> гадина", а не "година".

И все пак, Обама е само симптом на упадъка, който е започнал бавно в началото на 60те години. Държавната машина на САЩ умори републиката. Социалната държава уби здравия разум на капитализма и демокрацията. Бюрокрацията задуши свободата.

Това са последните дни на държавата, която беше пример за цял свят.

14.12 2014 в 18:11

Хехехе, още 2 години му остават на Обонго да се зори в сянката на Путин. Още като го избраха, бях сигурен че тъпите пиндоси сами са си го вкарали. Освен Вашингтон, Линкълн и Рейгън ФАЩ никога не са имали нито един друг свестен президент.

То и с Россия е нещо подобно - Петър I, Сталин и Путин. Абе не е лесно на народите да излъчат истински лидери за национални водачи, не е лесно. Ето дори такава велика нация, като Германия, имат само един. То и в България след Цар Симеон настъпва упадък. Много е важно кой е начело на държавата.

Изобщо света върви към упадък, ако не и към катастрофа.

13.12 2014 в 20:26

Последният свестен американски президент беше убит през 63-та. Всички следващи никога не са защитавали интересите нито на американския народ, нито на целия свят, защото са марионетки.

13.12 2014 в 20:04

Име, те санкциите бяха осмени само от приматите с по 2-3 неврона в малките си черепни кутии. На нормалните хора им беше ясно какво ще последва - срив на руската икономика, международна изолация на Русия и рязане на пипалата на тая Империя на злото едно по едно. Първото вече е кръцнато - Южен поток умря, най-много да го докарат до границата на ЕС като хъб, ама и това е под въпрос. Та на руснаците от няколко месеца насам вече не им е много смешно...

13.12 2014 в 20:00

Обама наистина е един от най-слабите американски президенти през последните десетилетия. Дойде с много надежди, но беше изправен пред доста предизвикателства, най-големите от които са тежкото наследство от Буш, развилнелия се Путин и собствената си мекушавост. Като се замисля, би бил доста по-успешен президент на Франция, отколкото на собствената си държава.

13.12 2014 в 19:01

Големият проблем е че този черньо ще стои в офиса още 2 години и ще превърне САЩ афро-мексикански щат. Ако не го изгонят дотогава, де...

13.12 2014 в 17:43

"Санкциите, които президентът наложи на Кремъл, бяха осмени".... може би трябваше да има директен военен сблъсък НАТО-Русия, ядрена катастрофа и апокалипсис, за да може някои американци-критици да разберат, дали пишката на Обама е по-голяма от тази на Путин! Смешна работа!

13.12 2014 в 14:12

Обама в "най-лошата година" от управлението си разполага с 43%, които мислят, че може да управлява ефективно. У нас 51% плахо предполагат, че изобщо някой може да управлява. Останалите 49% мислят, че няма такъв.

13.12 2014 в 14:08

Колкото и да си мятат лайнометите - ефект няма... Путин си е НОМЕР ЕДНО - и не само в Русия, а и по ЦЕЛИЯ СВЯТ... :)

13.12 2014 в 13:52

След твоето "включване" колкото и лайномета да се включат, просто ще бледнеят - ти ги биеш всичките! :D