Quantcast

"Новости": Западът призна, че е по-слаб военно от Русия

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2015 в 15:10 17982 31

Сухой ПАК ФА.

Снимка Wikimedia

Сухой ПАК ФА.

Западните военни признаха, че не биха издържали на сблъсък с руската военна мощ, написа РИА Новости, като се позова на немското издание Focus.

Focus е направил анализ на изказвания на представители на военните сили на няколко европейски държави и САЩ, на базата на които е изготвил заключението си.

Сред тях са думите на бившия главнокомандващ на ВВС на Великобритания Майкъл Грейдън, който заяви, че въоръжените сили на страната му не биха могли да се противопоставят на Русия в случай на военен конфликт, защото островът се е лишил от половината си военна мощ и е беззащитен.

С подобно изказване излезе и шведският генерал Сверкер Йорансон, който призна, че шведската армия е в лошо състояние и сама не би могла да се противопостави на Русия.

Немският сайт даже цитира думите на главнокомандващия на силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлов, който поставя под въпрос възможността на алианса да отреагира подобаващо на военна заплаха.

Бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също е изразил съмнение, че Европа може съвсем сама да се защити от Русия, тъй като страните на Стария континент сериозно са орязали военните си бюджети.

Накрая Focus дава пример и с главнокомандващия войските на САЩ в Европа генерал-лейтенант Ходжс, който в свое интервю за The Wall Street Journal е заявил, че Русия има много добро въоръжение и продължава да го подобрява, докато военните разходи на Европа са "анемични".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2015 в 18:53

Американците не спират да правят филми и да се показват колко са мощни и модернизирани.

Руснаците си показват техниката отпреди 30-40 години и се правят на ударени.

Мислете.

23.02 2015 в 16:56

турсия/tur key//трябва д а се пази много от конфронтация с Русия...TAm ima nad 80 miliona ///там имало над 80 милиона жестоко увредени от вражески импланти и подобни и много горят от нетърпение да ги ликвидират за два три дни..

23.02 2015 в 10:56

Някой се размечтаха и изговориха много глупости, а истината е че в парламентарните демокрации така се искат още повече пари за въоръжаване. Обществото не задава въпроси за военните бюджети, когато има "страшилища" като Ислямска държава, Северна Корея и разбира се Вездесъщия Путин. Спекулациите за война с Русия се поддържат от платена добре работеща машина. Путин си помпа рейтинга в Русия по добре изпитания маниер на Сталин, а тревопасните са се хванали за гърлата в своята виртуална реалност. Русия НИКОГА няма да удари по най-добрите си пазари, а запада няма интерес да сваля Путин, защото той си е БИНГО за западните интереси :)

23.02 2015 в 10:38

Защо по-горе не пише каква е военната мощ на САЩ - намираща се на американска територия??????

23.02 2015 в 08:54

През последния месец Русия се е освободила от американски държавни ценни книжа на стойност 22 милиарда долара, което е исторически рекорд и извънредно притеснително за финансистите отвъд океана. Стойността на американските държавни ценни книжа, държани от Русия към настоящия момент, вече възлиза на 86 милиарда долара. Това обаче не е изолирано действие на Русия. Китай за същия месец се е освободил от американски държавни ценни книжа (АДЦК) на стойност 6 милиарда долара. Или общо двете страни са се освободили от АДЦК на стойност 28 милиарда долара. И всичко това само за последния месец.

Някои политолози смятат, че без сериозна война в Европа САЩ дори няколко години няма да могат да «се задържат на повърхността» с техния мегадълг. Затова НАТО увеличава персонала си в Централна и Източна Европа, както и в Прибалтика, затова се изграждат нови командни щабове, затова се доставя оръжие в Украйна. Но освен войната в Украйна няма къде да се продава в големи количества военната продукция на американците. Продаваха я в Сирия, с което въоръжиха бойците на Ислямска държава и си създадоха още един враг. Макар че и срещу него трябват оръжия, та пак имат някаква икономически изгода. А и колкото и да представят Русия като заплаха, голяма война не се очертава в близко бъдеще. А САЩ трябва да оцеляват междувременно и хич не им се иска да изпаднат в нова финансова криза


23.02 2015 в 07:27

В Европа има само две армии, които са в състояние да водят война - руската и турската.
САЩ имат могъщи ВВС и ВМС /все още/, но сухопътните им сили са трагедия. В ядреното оръжие САЩ вече изостават с едно поколение.
След 5 години Русия и Китай ще са изравнени военноморски сили.
Военната мощ на САЩ се крепи на световното господство на негово величество Долар. Той позволява на САЩ да консумират два пъти повече, отколкото произвеждат. Другото го плащаме ние, останалия свят. На мнозина това не им харесва и се опитват да се освободят от доларовия хомот. Китайската Азиатска банка е първото такова начинание, което е подкрепено достатъчно силно с военна сила. Китайците вече вкараха в банката 100 милиарда, които иначе щяха да финансират правителството на САЩ.

Ако до две години САЩ не предизвикат и не победят в мащабен световен конфликт, времето на долара ще свърши.
Ако

23.02 2015 в 02:18

За какви войски, за какви защити ми умувате тук ? Кой кого искате да изкарате, че щял да напада ? Историята на конфликта беше следната: "Някой" подкокуроса украинците и разни там тъмни движения "десен сектор" да сменят властта. Умниците започнаха репресии срещу руско езичното население. (забраниха и българския език) . В отговор Путин подкрепи бунт на източно украинските граждани (инфилтрация, пари, оръжие и др.)
Целта е да се направи федерализация на Украйна. Двете републики ще имат право на вето срещу влизане в Нато. Опасността стратегическият Крим да попадне в ръцете на САЩ отпада( Крим го забравете). Оттам нататък, всичко ще се укроти и търговийката с ЕС ще си тръгне по старому.
Какви войни, какви паранои ги гонят някои хора не знам. Само САЩ имат интерес от сериозен конфликт , но не ми се вярва да посмеят. Толкоз !

22.02 2015 в 23:10

Ами Кримската от 1853

22.02 2015 в 22:48

По-горе нищо не пише каква е военната мощ на САЩ, а пише за САЩ само за тази която се намира на територията на Европа!?!?

22.02 2015 в 21:46

Един пита коя война била загубила Русссссия ????
Ми да ти кажа бе , Авганистанската :-)))) и така катастрофално я загубихте ,че си съборихте империйката :-))) не беше толкова отдавна :-)))!!!! Ама вие руснаците си заличавате историята когато не ви харесва .