Нов солен пакет американски санкции за Русия заради смъртта на Навални

OFFNews 20 февруари 2024 в 22:10 2773 2

Джо Байдън

Снимка Getty Images

Джо Байдън

САЩ ще обявят голям пакет от санкции срещу Русия в петък заради смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални и продължаващата вече две години война в Украйна, заяви президентът Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Пакетът санкции е заради отговорността на Русия за това, което се случи с Навални, както и за действията ѝ в хода на войната в Украйна, заяви говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

Кърби, както и Байдън, отказа да даде подробности относно точните финансови параметри на санкциите.

В конферентен разговор с репортери Кърби заяви, че САЩ настояват пред Русия за "пълна прозрачност" за това как е починал Навални на 16 февруари в арктическа наказателна колония, където излежаваше продължителна присъда.

"Каквато и история да реши да разкаже руското правителство на света, ясно е, че президентът Путин и неговото правителство са отговорни за смъртта на Навални", отбеляза Джон Кърби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

21.02 2024 в 09:21

781000,

САЩ трябва наистина да следят за спазването на санкциите. Ако трябва - налагане на санкции за страните, през които става реекспортът на тая продукция. Основно Турция, Китай и разните стан-ове.

500

1

781000

20.02 2024 в 23:04

"Cолен" ?? Преди да ни хвърляте нова доза прах в очите, не е ли по-добре да ни кажете как САЩ спазват наложените от тях самите предишни "санкции"
И как така се оказва, че 80% от високо технологичните части в ракетите на Северна Корея са произведени именно от САЩ и Европа ??
 
X

Да помогнем на украинските деца!