Няма да прекратим огъня в Газа преди елиминирането на ''Хамас'', обяви Нетаняху

OFFNews 20 декември 2023 в 20:33 1116 2

Снимка БТА/АП

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изключи възможността за прекратяване на огъня в ивицата Газа преди елиминирането на "Хамас".

"Продължаваме войната докрай. Тя няма да спре, докато "Хамас" не бъде елиминиран, до победата. Тези, които смятат, че ще спрем, нямат връзка с реалността", каза израелският премиер във видео изявление, публикувано от неговата канцелария, цитиран от БТА. 

Нетаняху заяви това на фона на засилващите се призиви за прекратяване на огъня с цел облекчаване на ситуацията на цивилните палестинци в ивицата Газа.

По-рано днес "Хамас" съобщи, че неговият най-високопоставен лидер Исмаил Хания е пристигнал в Кайро за разговори във връзка с конфликта.

Преговорите за хуманитарна пауза и освобождаване на заложници са "много сериозни", заяви днес говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Той изрази задоволство, че хуманитарна помощ от Йордания е пристигнала в ивицата Газа.

В Съвета за сигурност междувременно се водят преговори за гласуване на резолюция за войната. Текстът задължително трябва да включва осъждане на "Хамас", каза Джон Кърби. Съединените щати, които са основен съюзник на Израел, имат право на вето.

Министерството на здравеопазването на контролираната от "Хамас" ивица Газа междувременно обяви, че 12 палестинци са били убити при израелски въздушни удари по къщи и джамия в град Рафах, в най-южната част на крайбрежната територия, предаде Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

21.12 2023 в 07:53

Но ще трябва да се поразбързаш, Биби. Щото антисемитизма почна да използва повода да надигне глава...

910

1

бай Падежко

21.12 2023 в 06:06

Моли се, да не си забременял от тестването. Поне ще се прочуеш...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки