Quantcast

НАТО и ООН заседават извънредно заради Украйна

OFFNews Последна промяна на 04 март 2014 в 07:31 4257 19

НАТО

Извънредни заседания на НАТО и ООН ще се проведат днес, като основната тема на разговорите ще бъде обтегнатата обстановка в Украйна.

Заседанието на постоянните представители на НАТО е свикано по искане на Полша, съгласно Чл. 4 от Договора на алианса. По инициатива на Русия е свикана извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН. Темата и на двете срещи ще бъде обстановката в Украйна.

Заедно с това, днес в Киев се очаква да пристигне държавният секретар на САЩ Джон Кери.

Вчера комитетът на министрите към Съвета на Европа, където участват Русия и Украйна, проведе спешна среща. Според информация от дипломатически източници на Би Би Си срещата е била изключително напрегната.

В понеделник разговори имаше и в Съвета по външна политика на ЕС. Външните министри на страните-членки решиха да замразят дипломатическите отношения на ЕС с Русия, докато обстановката в Крим не се нормализира. Санкцията на ЕС обаче не трогна постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, според когото предупрежденията са силни на думи, но не и на практика.

"С изненада открих, че в списъка на ЕС с "наказателни" мерки срещу Русия присъства замразяването на преговорите за визовия режим. Мога да кажа, че те и без това са замразени и то повина на ЕС", посочи вчера Чижов.

Междувременно вчера президентът на Украйна Александър Турчинов призова за пореден път Русия да преустанови действията си спрямо Крим.
"Обръщам се към ръководството на Руската Федерация. Прекратете агресията, провокациите и пиратството. Това са престъпления и вие ще отговаряте за тях", са били думите на Турчинов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2014 в 17:25

до Ф1
което си е верно - верно си е, има некви чукнати антисемити но далеч не е това дето го изкарва кисельов.
например един от шефчетата на самообороната на майдана е украински експат евреин от лисиците на самсон - разузнавателната рота на планинската бригада. той командваше "сините каски" на майдана колкото и да им се смееха някои тука. освен него има още немалък брой и от планинската бригада и от други подразделения. именно те спасиха задниците на правия сектор на няколко пъти когато беркутите ги бяха натиснали яко. щото каквото и да си говорим едно е да си ходил да биеш крушата в некой салон а съвсем друго си е да си пробвал от дебелата работа.
така, че малко пресилени са нещата.

04.03 2014 в 16:26

http://rossiyanavsegda.ru/read/1689/ - Предлагам на вниманието на всички "разбирачи" "лумпено-псевдо-демократи", а всъщност хора с болшевишко мислене и поведение да изгледат видеото и снимките, и ако имат мозък можеш да осъществява мисловна дейност да си направят изводите!хахаха Останете си със здраве!Плюенето и обидите към мен могат да започнат сега, защото смислено няма какво да ми се възрази!

04.03 2014 в 16:21


Лорде, сценарият ти е теоретично възможен, но е неизпълним. Платените американски марионетки за чеп за зеле не стават. В Украйна единствената мотивирана, добре организирана и въоръжена организация е Десният сектор. Те мирни няма да седят. Тепърва ще видиш на какво са способни, да ти напомня какво рече един от лидерите им - "ще се бием до смърт е евреи и руснаци". "Десният сектор" ще направи достатъчно простотии, така , че руската инвазия да стане спасителна за политически и военно импотентната Европа. А ти не ходи в Украйна. Да не изпушиш.

04.03 2014 в 14:57

Владолф Путлер направи фатална грешка, за което ще получи един дебел американски гуй.

04.03 2014 в 13:55

а, мене иранците нема кво да ме слушат да си говорят с американосите. но и за иранците ще е по добре щото тогава може най накрая да си построят тръбата до пакистан. а не както до сега да се оглеждат винаги с едното оче не идва ли някаква промишлена авария.
а нато нема кво толкова да заседават. да си финансират там групи които са се прежалили и да ги пращат в крим. коли-бомби, снайперска стрелба по войниците на улиците... белфаст отсекъде. пък рашките понеже само това разбират ще стегнат яко гайките и с това ще обърнат даже и рускоязичните срещу себе си. то не си е работа да те джобат на три четири блокпоста или да се озърташ като видиш руски войник некой да не дърпа шнура хахах

04.03 2014 в 12:36

Сит Лорд , здраво бълнуваш за този Иран .... как мислиш дали аятоласите ще направят грешката да играят с двата лагера , както едни вече покойни хитреци .... или ще се държат с Русия и Китай ... втори ден ги пишеш тези молби , дано четат форума , иранските отговорни лица и вземат те послушат ...

04.03 2014 в 12:24

Не съм очаквал да е толкоз зле тоя Путлер. Вместо да направят всичко възможно да запазят Украйна нестабилна и под тяхно влеяние, но цяла, сега ще са обзаведат с поредния съсед, който да мрази до ужас всичко руско. А колкото повече украински области отхапят руснаците, толкова повече проблеми ще си създадат с украинскито малцинство там. За вредата от международната изолация за Русия пък няма какво да коментираме.

04.03 2014 в 12:12

"Което и ще бъде сведено до знанието на личния състав.
Някой наистина се гъбарка с някои си хора, и не вдява че не е прилично.
Вече в смисъл ... "

то есть?

04.03 2014 в 11:42

Което и ще бъде сведено до знанието на личния състав.
Някой наистина се гъбарка с някои си хора, и не вдява че не е прилично.
Вече в смисъл ...

04.03 2014 в 11:13

Шебеците пак ошашавени, а на сам я натам, а Иван отново насран.