Quantcast

Европа раздвоена в позицията си спрямо Русия

OFFNews Последна промяна на 03 март 2014 в 17:34 5397 25

Централата на Европейската комисия

Извънредна среща за Украйна провеждат външните министри на Европейския съюз днес. Общата позиция на 28-те държави ще бъде обявена по-късно тази вечер. Скоро ще бъде свикана и извънредна среща на върха на лидерите на страните-членки, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Барозу.

Не се очаква Евросъюзът да последва примера на САЩ и да отправи заплахи към Русия за изолация и санкции. По данни на ЕК Русия е третият търговски партньор на Съюза с търговско салдо от над 300 милиарда евро годишно. Европейските държави са разделени в отношението си към действията на Русия в Украйна.

Някои страни като Германия, Италия, Белгия са привърженици на поддържането на диалог с Москва, докато други - като Великобритания и Полша, са за наказателни мерки.

„Свиках тази извънредна среща на външните министри заради много, много големите ни притеснения за ситуацията в Украйна. Ние трябва да обсъди ескалацията на напрежението. Ще обсъдим общо предложение за политическо решение и ще изразим подкрепа за народа на Украйна”, заяви върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън.

Докато траеха дебатите, пред сградата на Еврокомисията в Брюксел активистки на "Фемен" протестираха голи срещу руския президент Владимир Путин. Белгийската полиция арестува младите жени.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2014 в 10:04

Стефане,

Не разгонвай събратята си от форумите - няма да хване дикиш.

Изпълнил си пространството с проруски коментари, а другите такива те дразнят? Да нямате опорна точка за изчистване на езика.

Между другото хоремаг се пише с г, а не с К - казвам ти го, защото се правиш на радетел за правописа. (идва от ХОтел-РЕсторант-МАГазин)

Препоръчвам ти да погледнеш и договорите между Русия и Украйна, а именно за "уважение на териториалната ѝ цялост" от страна на Русия (също САЩ и Великобритания) поради отказа на Украйна от ядрени оръжия през 1994 г.

Под всяка статия, без значение, дали е тема или не, убеждаваш в необятните ресурси на Русия и Китай - значи, само едни ресурси не те държат на крака. И затова ЕС е раздвоен. Русия може да е пазар за Германия (значи те продават там много неща, които Русия е неспособна да произведе, но не може да живее без тях), но не е толкова значителен пазар за Великобритания, нито пък Великобритания е зависима от ресурсите на Русия. Както и САЩ не са.
В този смисъл е интересна позицията на Полша :)))), която по твои думи би трябвало да се гъзи на Русия заради ресурсите ѝ.
Та опростенческата ти теория за силата на ресурсите очевидно леко се поклаща ...

04.03 2014 в 06:55

Ми, закъснял си. Сигурно и тогава си мислел полека за демокрацията, а в това време станал глобализъм.
НАТО и ЕС официално забраниха родолюбието, националната памет, имането на баща и майка, и на някого остава вече да вика само за другите отбори.
Зер нали ние сме правилно е-се.

04.03 2014 в 02:59

То не е ли по добре да се обърнем първо към нашата страна. от 1988 година разрешаваме да се вилнеят про всякакви режими...про руски, про американски, про европейски, про ционистки. За сега не сме имали само про българско такова. Станахме за смях в цял свят.
Когато да даваме мнение за други, сме все "специалисти".

04.03 2014 в 01:22

Оффе, ако искаш да се хилиш последен - чети комикса до края. Щото всички после пишат по много ха-ха-та на глупаците като тебе.
Точно между Русия и Турция, по тоя въпрос има един договор от 1921-а, и в него Турция се отказва не само от Крим.
Пак по това време, кемалистката Турция се отказва да бъде наследница и правоприемница на Османската империя, освен заради друго - и заради нямане на пари. Които няма и до днес, за да встъпи в наследството. А ако се опита да го направи, то капана зее. Само на нас дължи повече от 10 милиарда, даже без курсовите разлики, и това са стотинки, в сравнение с другото. На Армения, за международно признатия геноцид, и на целия Близък Изток дължи толкова, че от нея няма да остане и празно място, още преди в Цариград да успеят да кажат "Крим".
Та и ти, троле, бегай от тука. Тоя дето те е пратил няма да ти плати - не ставаш за работата.

04.03 2014 в 00:24

Един виц, който прочетох във форума на Дневник:

Събрали се амероканец, японец и руснак. Американеца се фукал, че били най-голямата икономика. Японеца казал, че те били най-технологичната икономика, а руснака гордо заявил, че Русия има най-големите залежи на полезни изкопаеми. Първите двама го погледнали и казали, не, не, вие имате само изкопаеми, а в полевзни ги превръщаме ние.

Поздравявам цялата лилиПутинска агитка във форума с този виц.

03.03 2014 в 23:14

хахахах след цялата патаклама Крим става Турски!!!

Русия е подписала такъв договор през 1796-а....честито на Кримския хаганат.

03.03 2014 в 23:09

Питам тези, които , както казва Ветеран51 , ненавиждат без да знаят защо, какво добро в исторически план сме видяли ние, българите , от Англия , освен, че е била против да се образува българска държава или /на Цариградската конференция / да нямаме излаз на Бяло море/,или пък от Франция - освен да даде беломорска Тракия на Гърция/1920г./ и да строй ядрена централа с френско -канадски реактори с технологи от 50 те год. на 100 км от Бг , като същевременно ни натиска да затворим Козлодуй, или пък от американците ... за тях пък даже не се сещам ...освен президента Уилсън през 19-та, който все пакй е спрял френския си колега да ни раздели между Гърция, Румъния и Сърбия...

03.03 2014 в 22:59

Харесаха ми думите на Ветеран51 , че тук има хора ,които ненавиждат без да знаят защо...
На тях ще им припомня, ако знаят,разбира се, че руснаците са НАШИ БРАТЯ . Кажете ми колко страни в света говорят наш език, пишат на кирилица и са православни християни?! Те са велик народ.Мразещите ги явно не знаят, но преди ПСВ Русия е била първа по ускорение на промишленото разитие в Европа и всъщност Германия я вкарва в тази прокоба комунизма, като й пращя онази шайка болшевишки разбойиници, които я съсипват цели 70 години.Но патриотизмът се състои в това да оцелееш и в тежки времена и да си държиш на държавата. След 70 год Крим пак ще бъде руски и никой тогава няма да си спшомня за комунизъм и Империя на злото.

03.03 2014 в 21:33

Джон 05 - Явно не си в час - именно запада подкукуроса Грузия да започне военна провокация с Русия!И какво стана - запада си затрая, Грузия хапна дървото и си седна на задника!И тогава както и сега се води злоста медийна война срещу Русия - стрелящите и нападащи грузински войски бяха представяни като руски!Сега отново!За Русия не се грижи и не бързай да я погребваш!Много са се опитвали!Много са ми интересни индивиди като теб - като пишат небивалици смятат, че могат някак си по магичен начин да унищожат нещо, което ненавиждат без да знаят защо!Плиткоумнико - запомни - само на Бог има правото да решава съдби!Ха със здраве батювото!хахаха

03.03 2014 в 21:20

Еми не мога да различа служебните минуси от истинските. ОФФците да измислят нещо, че така хората много се объркват.