Проруски протестиращи „превзеха“ Донецк в Източна Украйна

OFFNews 03 март 2014 в 17:56 5132 26

Протест на проруски настроени жители на Украйна

Близп 300 протестиращи с руски знамена нахлуха днес в сградата на областната управа в източноукраинския град Донецк и превзеха два етажа, предаде агенция ИТАР-ТАСС.

В стаите има журналисти и депутати от областния съвет, няма милиция, посочва агенцията. Щурмът бе завършек на демонстрация, в която взеха участие 3000 - 4000 души.

Демонстрантите са недоволни от днешното решения на областната администрация, която с тайно гласуване избра за за нов председател на областния съвет Андрий Шишацки - бившият губернатор, уволнен вчера по искане на протестиращи от и.д. президента Александър Турчинов.

Междувременно, днес премиерът на Украйна Арсений Яценюк предупреди, че евентуален военен конфликт в страната ще застраши стабилността в целия район. Поводът за тревогата на новата украинска власт са хилядите руск военни, които продължават да дебаркират в Крим, нарушавайки международни споразумения. Само за последното денонощие в Крим са кацнали 10 руски бойни хеликоптера и 8 транспортни самолета, без Украйна да бъде предупредена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews