НАТО активира Силите за реагиране

OFFNews 26 февруари 2022 в 20:37 7162 11

Снимка NATO

За първи път в историята на алианса НАТО активира своите специални Сили за реагиране. Това става ясно от становище на ген. Тод Д. Уолтърс, върховен главнокомандващ на съюзниците в Европа.

В изявлението си генерал Тод Д. Волтърс, върховен съюзнически командващ Европа посочва, че в отговор на непровокираната и неоправдана инвазия на Русия в Украйна, Алиансът обединява оперативно своите морски, сухоземни, въздушни, космически и киберсили, за да защити суверенитета на европейските държави.

"С плановете за реакция, одобрени от Северноатлантическия съвет, и в съответствие с развиващата се среда за сигурност, сега използваме елементи от Силите за реакция на НАТО.

Това е исторически момент и първият път, когато Алиансът използва тези сили с висока готовност за отбрана. Тези мерки за възпиране са разумни и увеличават способността ни да защитим един милиард граждани, както се заклехме.

Благодарни сме на нашите съюзници Канада и Съединените щати за поетият ангажимент да разположат допълнително 7460 войски, включително боен екип от бронирана бригада, артилерийски части, морска фрегата и самолет за наблюдение, за да подкрепят общите усилия на Алианса. (...)

Алиансът остава непоколебим в колективния ангажимент да се защитаваме взаимно. Продължавайки напред, ние сме готови да използваме всичките си сили, за да защитим Алианса" 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

9

Вчера конвоя от Грозни тръгна и днес беше разбит. Велики руски войни хахах

-8580

4

Абе кво стана с помаците от Чечня? Дойдоха и за 2 часа им убиха най-добрият генерал.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки