Наследниците на Шиниъд О'Конър забраниха на Тръмп да ползва музиката ѝ

OFFNews 04 март 2024 в 16:18 1394 0

Шиниъд О'Конър

Снимка Getty Images

Шиниъд О'Конър

Наследниците на покойната ирландска певица Шиниъд О'Конър помолиха Доналд Тръмп да спре да използва нейната музика за политическите си митинги, предаде Би Би Си.

Миналият месец най-известната песен на О'Конър "Nothing Compares 2 U" бе саундтрак на предизборно събитие на бившия президент в Мериленд. Наследниците на О'Конър заявиха, че "Шиниъд би била отвратена, наранена и обидена" от използването на музиката ѝ на подобни събития.

Доналд Тръмп е кандидат за президент на Републиканската партия за изборите в САЩ през ноември.

В съвместно изявление на наследниците на певицата и дългогодишното ѝ звукозаписно студио Chrysalis Records пише:

"През целия си живот Шиниъд О'Конър живееше според твърд морален кодекс, който се определяше от честността, добротата, справедливостта и благоприличието към нейните ближни. С възмущение научихме, че Тръмп е използвал нейното емблематично изпълнение на Nothing Compares 2 U на политическите си митинги. (...) Като пазители на нейното наследство, ние изискваме от Доналд Тръмп и неговите сътрудници незабавно да се въздържат от използването на нейната музика."

Сред другите песни, използвани в кампанията на Тръмп, са Dancing Queen на Abba, Ring of Fire на Джони Кеш и Suspicious Minds на Елвис Пресли, съобщава The Guardian.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика