Наркотик подчинява жертвите на изнасилвачи и обирджии в Испания

Кристияна Атанасова 27 юли 2016 в 17:23 41391 3

Снимка sxc.hu

Не е градска легенда, а наистина съществува наркотично вещество, което се слага в чашите на жените, за да ги изнасилят. Също така много често този наркотик е използван и през деня върху възрастни хора - след това те са ограбвани, пише в репортаж на испанския всекидневник El Pais.

Бурунданга е най-популярното название на скополамина - наркотик, използван в медицината за лекуване на гадене и морска болест, наред с други състояния. Страничните му ефекти са сънливост, загуба на памет и др.
Наркотикът е евтин и е лесно да бъде поръчан от интернет. Може да бъде сложен в храната или в питието на човек. Дори ще има ефект, ако бъде издухан в лицето на жертвата и пострадалият няма да си спомня нищо след това.

Това е добре позната практика в Колумбия и други държави в Латинска Америка, където бурунданга е използван за грабежи и отвличане.

В Испания обаче съществуването му все още е малко познато за властите, предимно поради това, че организмът на жертвите бързо изхвърля наркотика, като не оставя почти никакви следи.

„Ние приемаме от два до три такива случая месечно и това е само в нашата болница - представете си всички 35 болници в района на Мадрид и болниците в останалата част на Испания, които са чувствителни към ситуацията и са действали правилно в идентифицирането на случаите.“ - каза Андрес Сантяго - началник на съдебна медицина в болница Clínico San Carlos.

Този център е пионер в осведомяването за натравянето със скополамин. Проблемът е, че ако медиците не са запознати с проблема, няма правилно да идентифицират постъпващите в спешните отделения.

Експертите изчисляват, че 20 до 30% от сексуалните посегателства в Испания са извършени с помощта именно на химическото подчинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

3

635638

28.07 2016 в 10:12

https://youtu.be/ToQ8PWYnu04
Един документален за употребата на бурунданга в Колумбия.

77927

2

El Commandante

27.07 2016 в 22:58

С Алиенто дел Диабло шега не бива, опасна раута е тва...

25665

1

Victimized

27.07 2016 в 17:46

"Бурунданга е най-популярното название на скополамина - наркотик, използван в медицината за лекуване на гадене и морска болест, наред с други състояния. "
Принципно марихуаната върши същата , че може би и по добра работа при същите симптоми и най-важното , почти е невъзможно да се докараш до състояние да те изнасилят .Много жалко обаче , че е такъв ужасен наркотик , забранен и недолюбван с векове .
Но пък за радост, фармацефтите , тези герои на модерното време , себеотдадени , работещи на ръба на оцеляването , само и само да ни снабдяват със такива добри заместители , които са толкова достъпни и лесни за употреба .
Да живей капитализма !!!