Нападателят от Мюнхен се чувствал ариец

OFFNews 27 юли 2016 в 18:35 9354 11

18-годишният иранец, който уби 8 души и рани 35 в търговски център в Мюнхен, след което се самоуби, се чувствал част от "арийската цивилизация", съобщи „Франкфуртер алгемайне цайтунг”

Али Сонболи, който е с иранско потекло, но има германски паспорт, не харесвал турците и арабите и се гордеел, че е роден на един и същи ден с Хитлер. 

По-рано германските власти обявиха, че Сонболи е имал психически проблеми и страх от общуване с връстници. Разследващите посочиха също, че той е имитирал норвежкия масов убиец Брейвик.

Негов бивш приятел пък разказа в социалните мрежи, че 18-годишният младеж е бил тормозен в училище и това го е променило.

Сонболи откри стрелбата в заведение за бързо хранене, където поканил младежи, като създал фалшив профил в социалните мрежи и обещал да черпи всеки, който се отзове. 

Сред загиналите има четирима етнически турци и трима косовски албанци.

ТАСС съобщава, че младежът се е готвел за нападението цяла година, като събрал около 300 патрона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12670

10

nunka

27.07 2016 в 22:38

Няма значение какъв се е чувствал-ариец,викинг,нинджа..Момчето си е бил един малък психопат.Да почиват в мир невинните жертви,с тези 300 патрона можеше да са много повече, ако малкия психопат беше порастнал и станал голям психопат.

9918

8

Пешо

27.07 2016 в 22:18

Бай Хитлер се обърна в гроба.

13924

4

ScrewIslam

27.07 2016 в 20:13

Траяне,

Преди години чувах разнопосочни неща за исляма. Изобщо не вярвах, че в една религия може да има такава злина. Мислех, че всяка религия учи хората да бъдат добри и състрадателни.
Като видиш каква повръщня е коранът, ще разбереш, че ислямът е вреден за психичното здраве на самите мюсюлмани. Освен това е вреден за тяхната икономика, за свободата на жените им, и за свободата на всеки, който е друговерец. За мен всички религии са измишльотини, обаче има само една, която е създадена за масови убийства по нареждане на всевишния си психопат. Ако има зло в чиста форма, това е ислямът.
Дори нацизмът и комунизмът бледнеят в сравнение с исляма. Хитлер е избил 20 милиона, Сталин 40 милиона. Но те са избивали в ограничен времеви обхват, на ограничена територия. Ислямът избива откакто се е родил и е избивал на почивки 14 века. Потърси си информация за завоеванията на сарацините и маврите – това е историята на неуморен джихад в Африка, Азия и Европа.



13924

3

ScrewIslam

27.07 2016 в 19:53

До: Traian Savov

Траяне, търсиш логика, обаче логика няма. Ако отвориш корана, ще видиш само кръв, омраза и адски огън. На всяка страница има смъртни заплахи и омраза. Освен това е объркващо, защото миролюбивите текстове от Мека са омешани с кръвожадните от Медина. Тия от Мека са за мир и любов, тия от Медина са за кланета на неверници. И трябва да стигнеш до текста, който казва че Аллах като даде нов текст и е различен от стария, новият има по-голяма сила. Текстовете са нахвърляни от психопат и не са подредени в хронологичен ред, а според дължината на сурите.
Не търси логика. Има само кланета. Над половината текстове в корана се занимават с неверниците - как да ги лъжеш, убиваш и ограбваш, а не как да станеш добър и продуктивен човек.
Ислямът е шизофрения. Затова ти изглежда, че те лъжат. Не те лъжат. Всички тези неща в статията са истина, независимо че не се връзват логически.

12830

2

Traian Savov

27.07 2016 в 19:36

Тогава ако се е чувствал ариец, защо не е отишъл в квартали където преобладаващото население са турци или араби, там да стреля, а е отишъл в мола?????
Някой се опитва да ме изкара тъп!!! не ми харесва тая работа на мен!
Отново версии тропосани и на бързо с бели конци съшити, някой с ниско АЙ-КЮ може и да се вържи на тези версии....