Надзиратели в гръцка ферма стреляха по работници, 35 са ранени

Вероника Шербанова 18 април 2013 в 17:45 2797 4

Надзиратели в гръцка ферма стреляха по работници и раниха 35 души. Снимка: ЕПА
Надзиратели в гръцка ферма стреляха по работници и раниха 35 души. Снимка: ЕПА

Надзиратели във ферма за ягоди в Гърция откриха стрелба по работници, излезли на протест с искане да им бъдат изплатени надниците. Ранени са 35 души, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в сряда вечерта в Неа Манолада. 200 работници от Бангладеш и Пакистан излезли на протест, за да поискат неизплатените им надници за последните шест месеца. На всеки от демонстрантите собственикът на фермата дължал между 750 и 1000 евро. Те се оплакали, че не са получили нищо от обещаните им 22 евро на ден.

Надзиратели започнали да стрелят по тях с ловни пушки, вследствие на което 35 души са постъпили в болница със сериозни наранявания. Състоянието на четирима е критично, а на други 10 – тежко.

Полицията издирва трима души, заподозрени за стрелбата. Собственикът на фермата е бил арестуван. Задържан е и мъж, за който се смята, че е помогнал на извършителите на нападението да избягат.

Стрелбата по протестиращите работници предизвика гневни реакции в Гърция. В медиите започна кампания за бойкот на „кървавите ягоди“ от Неа Манолада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!