„Надеждите за мирен преход към демокрация в Русия умряха с Немцов“

OFFNews Последна промяна на 02 март 2015 в 19:54 4654 6

Разстрелът на руския опозиционер Борис Немцов уби надеждата за мирен преход от правителството на президента Владимир Путин към нещо поне толкова умерено поне толкова умерено, както преди 10 години. До промяна може да се стигне само с всенародно въстание с насилие.

Това заяви в интервю за Reuters световният шампион по шахмат Гари Каспаров.

"Борис се надяваше, както виждаме - напразно, да види някаква форма на мирен преход към нормално, цивилизовано демократично управление", коментира Каспаров.

По думите му убийството на Немцов е „сигнал към всички, ангажирани в опозиционното движение - ето, няма да си губим времето да ви преследваме по съдебен ред и да се правим, че спазваме върховенството на закона, а просто ще ви елиминираме“.

Каспаров, който живее в САЩ, каза, че няма охрана и не чувства заплаха за живота си, но няма намерение да се връща в Москва, дори за погребението на Борис Немцов утре.

На въпроса дали има някаква политическа стратегия, която да помогне да се върви напред, той посочи: "Нямам стратегия. Това не е игра на шах - в шаха има правила".

Руските опозиционни активисти имат твърде ограничено поле за маневри, а още по-малко - да разработят политическа стратегия. Каква стратегия да има, ако просто те убиват, коментира Каспаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.03 2015 в 02:27

'Когато някой спомене думата 'соросоид' еднозначно го определям като ТБГ (Тъпо Балканско Говедо) с импрегниран от Путинската пропаганда мозък.

02.03 2015 в 21:27

Толкова увереност в нещо неизяснено е проява на параноя или елементаризъм. А ако е убит от някоя от излъганите си мацки ,или някой е искал да отмъсти за аборта на настоящата? Може да е някой, който е против абортите например. Тогава как ще върже убийството с Путин г-н "умникът". Сега избуява първичността, не спонтанността.

02.03 2015 в 20:58

Джаки, пий си транксена, ако обичаш!

02.03 2015 в 20:51

Ей ПЕДАЛЧЕТТА СОРОСОИДИ.....АЕ СТИГА СТЕ СРАЛИ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО ПЪЛНИ ТЪПОТИИ И ГЛУПОСТИ ...БАХТИ ПРОПАГАНДАТА!!!!!

ВЛАДКО ЙОНЧЕВ, ДОБРЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ СОРОСИТЕ БЕ НЕГРАМОТНИК ??

02.03 2015 в 20:42

Много точно. Само едно допълнение. Интелигентните хора там са били под 1%. Сега са под 0.1%

02.03 2015 в 20:25

Много правилно. Руснаците са гледали този театър през 30-те години, но са го проумели само интелигентните хора.