Над 80% от полицията в Рим се скатала от работа на Нова година

ОFFNews 06 януари 2015 в 18:49 8275 0

Италиански карабинери.

Снимка White House Public Domain

Италиански карабинери.

Властите в Италия обмислят да наложат наказания на органите на реда в Рим, след като 83,5% от полицейския персонал в столицата не се явил на работа в новогодишната нощ, предаде БНР.

Началството на полицията е обявило случилото се за прецедент и е започнало вътрешно разследване с предложение за отстраняване от работа.

В навечерието на 2015 г. на работа в Рим не са се явили 767 униформени, 571 от които са посочили здравословни причини за това, докато останалите са изтъкнали друга уважителна причина да не дойдат - кръводаряване и обгрижване на възрастни и болни членове семейство и т.н.

Министерството на обществената администрация на Италия е изпратило инспектори да разследват случката, а органът за гаранция на стачките е започнал разследване. За синдиката на градската полиция обаче не е станало нищо нередно.

До момента вътрешното разследване е разкрило 30 случая, които подозира, че не отговарят на истината. Ако се докаже, че полицаите са излъгали с причините да отсъстват, може да се стигне и до уволнение.

През изминалите години в новогодишната нощ в Рим не са отсъствали по уважителни причини повече от 135 градски полицаи от общо 1000 необходими на разположение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови