Московското летище Внуково обяви режим на престой на служителите си

OFFNews 25 април 2022 в 12:03 3931 2

Московското летище Внуково въвежда режим на престой за служителите на фона на "трудната ситуация" в авиационната индустрия и съкращаването на разходите, съобщиха от пресслужбата на летището за Интерфакс.

"Летище Внуково е принудено да съкращава разходи. Част от персонала е съкратен, въведен е режим на престой, а на служителите е предложена работа на непълно работно време поради намаленото натоварване", заявиха от пресслужбата.

Освен това на служителите на летището ще бъдат изплатени две трети от заплатите им по време на престоя. Служителите ще запазят работните си места и правото си да ползват VHI.

След руското нахлуване в Украйна държавите от ЕС, САЩ и техните партньори затвориха въздушното си пространство за руски самолети, а западните лизингодатели бяха задължени да прекратят договорите с авиокомпании от Русия и да поискат връщането на наетите самолети.

От своя страна Федералната агенция за въздушен транспорт забрани полетите на авиокомпании от държави, които са наложили ограничения на руските превозвачи. Агенцията препоръча на местните компании, които имат самолети на лизинг в чужбина, да преустановят всички полети в чужбина.

През март, на фона на спада на въздушния трафик поради санкциите срещу Русия, летище Шереметиево и неговите дъщерни дружества изпратиха 20% от служителите в престой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

26.04 2022 в 00:19

Сменял съм полети на Внуково и на Шереметиево 2. Както и на трийсетина други летища по света. Е няма по-груб, меркантилен и мизерен обслужващ персонал никъде другаде. В София е маалко по-добре, но аз съм българин - за чужденец вероятно няма разлика...

2051

1

Propaganda

25.04 2022 в 20:30

Очакваме задължителното опровержение на родните раски роби, как санкциите са нищо, и че всъщност раското блато просперира.

спиритчоу, къде си, блядко?