Мистериозна болест вкара в болница над 200 души в Индия

OFFNews 06 декември 2020 в 21:09 4624 0

Властите в Индия разследват случаи на неидентифицирана болест, заради която над 200 души са постъпили в болница през уикенда в град Елуру, щата Андра Прадеш.

Пациентите са с широк спектър от симптоми - от гадене до припадъци и изпадане в безсъзнание, съобщава Би Би Си.

В държавната болница в Елуру са освободени допълнителни легла, ако вълната продължи.

Според местни медии всички пациенти са тествани са Ковид и са отрицателни.

Представител на местната болница казва пред The Indian Express: "Болните, особено децата, започват внезапно да повръщат, след като са се оплакали от парене в очите. Някои получиха пристъпи или припадъци."

Много от хоспитализираните са оздравели бързо и са изписани.

Здравният министър на Андра Прадеш казва, че кръвните изследвания не са показали вирусна инфекция.

"Изключихме отравяне на водата или замърсяване на въздуха като причина, след като инспектори посетиха местата, където хората са се разболели", казва той. "Това е мистериозна болест и само лабораторни анализи могат да разкрият каква е", добавя министърът. Той успокои хората, че болестта отминава бързо и не изглежда опасна.

Електронното издание на Times of India съобщава за над 228 хоспитализирани със симптоми, наподобяващи епилепсия. Според изданието те живеят в различни части на града, чието население по последни данни е 214 000 души. Заболелите не са участвали в групово събитие.

70 пациенти вече са изписани, но 76 жени и 46 деца са настанени за лечение в различни болници. Прави впечатление, че поразени са главно възрастни хора и деца, допълва изданието.

Опозиционната партия Telugu Desam поиска разследване и обяви, че причината е замърсяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!