Милиони долари дарения за Тръмп след повдигнатите обвинения

OFFNews 15 юни 2023 в 07:04 1883 14

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп е получил над 7 милиона долара дарения, откакто миналата седмица му бяха повдигнати федерални обвинения, обявиха от неговия щаб, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че заклетите привърженици на милиардера все така са зад него в твърденията му, че е жертва на политическо преследване.

"Президентът Тръмп събра над 6,6 милиона долара, откакто побърканият Джак Смит обяви политическото преследване, и продължава да брои", написаха вчера от щаба му в имейл до поддръжници, имайки предвид специалния прокурор, натоварен с разследването.

Впоследствие говорител на кампанията уточни пред Ройтерс, че даренията, откакто федералните обвинения бяха обявени преди седмица, вече са надхвърлили 7 милиона долара.

Тръмп е фаворит в борбата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември догодина, посочва Ройтрес.

На бившия президент на САЩ са повдигнати обвинения в незаконно задържане поверителни правителствени документи, след като е напуснал Белия дом, и в заговор за възпрепятстване на федерално разследване на случая. Той беше изправен пред съда във вторник и пледира невинен по всички 37 точки от обвинителния акт.

Тръмп се опитва да представи обвиненията като водена от демократите атака, за да бъде изхвърлен от борбата за Белия дом и за да бъде навредено на републиканците, 30 процента от които са смятани за непоколебими привърженици на предишния американски президент.

Според проучвания на общественото мнение тази стратегия работи. Анкета, проведена от института "Ипсос" за Ройтерс, установи, че 81 процента от републиканците са съгласни с твърденията на Тръмп, че обвиненията срещу него са политически мотивирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

14

Джендо Джедев

15.06 2023 в 22:55

Фактологичния,

Ти пък къде се буташ между мъжете, бе? Bad Horse ти е обяснил нещата, ако и това обяснение не си разбрал - няма смисъл да повтарям. Щото то да е уй - да ти го набие човек, ама то акъл, мамка му!

12407

13

Bad Horse

15.06 2023 в 21:47

Хе, руската подлога опитва да вкара драма :) Много закъсня товарищ. Ние с Джендо си казахме каквото имахме да си казваме, общо взето културно и се "съгласихме че не сме съгласни".

Пашол.

345

11

Джендо Джедев

15.06 2023 в 13:38

Наистина му е през шпека за Русия, затова и не прави нищо за да я озаптява. Даже напротив, в Хелзинки се изплю в лицето на собственото си разузнаване в полза на Путин. За спирането на помощта за Украйна ако го изберат - да не говорим. Молодец! На рашняците това им е предостатъчно, за повече не са и мечтали.

12407

10

Bad Horse

15.06 2023 в 13:34

Руснаците вярват във заблуди и игнорират факти. Това им е основния проблем, бих казал. Ако Тръмп спечели пак, ти гарантирам голямо забавление когато когнитивния дисонанс залее Русия. Тези които сега го хвалят, ще почнат да го плюят. Защото на Тръмп му е през шпека за Русия. Няма да си мръдне пръста. Както беше през мандата му преди.

345

9

Джендо Джедев

15.06 2023 в 13:11

Викаш - нищо работа! Еле па както Тръмп спечели с яка клизма (дори не спечели популярния вот). Па то и да бяха само ботовете... Цялата външна политика на Русия по това време биеше едно рамо на Тръмп и оплюваше Клинтън. Та фактите са си факти, Тръмп е любимец на Русия и предпочитан техен кандидат. Типичен представител на полезните идиоти.

Важното е не какво направи Тръмп за Путин, а какво не направи срещу него.

12407

8

Bad Horse

15.06 2023 в 11:47

Цялата хибридна мощ? Тоест няколко хиляди бота във Фейсбук. Това е. Тези постинги бяха за Тръмп, Бърни Сандърс и още един кандидат, забравих кой. Това е нищо! Ефектът върху изборите беше никакъв.

Джизъс Ф. Христосов, едно кино студио пуска по-голяма бот атака в социалните медии за всеки техен филм който излиза в кината. И пак е неуспешно - тези кампании са игнорирани в добрия случай или активно вредят.

Всеки президент освен Хилъри беше за предпочитане. Не само руснаците мислеха така, повечето свят извън Запада и Китай. Тази кръвожадна кучка почти обяви война на Иран чувствайки се вече избрана. Бяхме на месеци от голяма война в Близкия Изток.

Отговори ми само на един въпрос: Какво направи Тръмп за Путин?

345

7

Джендо Джедев

15.06 2023 в 11:34

Пряка подкрепа в смисъл на някакво съглашение между Тръмп и руснаците - да, нямаше. Но цялата хибридна мощ на Русия беше впрегната в подкрепа на Тръмп. Неслучайно пиха "Игристое" като го избраха. А една от най-отявлените русофилки в България, Шаренкова, дори направи "Тръмп общество". Бах ти смехорията! И до ден днешен тоя палячо е любимец на Русия.

12407

6

Bad Horse

15.06 2023 в 10:49

Руската подкрепа за Тръмп съществува само във въображението ви. Беше разследвана многократно, от конгреса, от сената, от амнайсе агенции по сигурността... не откриха нищо, въпреки че въпросните разследващи тела са анти-тръмпърски и в червата. Вместо това се разкриха механизма на измамата - досието на Стийл и т.н..

Но левите изпаднаха в истерия, когато Тръмп спечели изборите през 2016. ПОБЪРКАХА СЕ! Пяна им потече от устата. Още са бесни. Екзистенциален страх им причини този оранжев клоун, "счупи ги" както се изразяват младите. И затова повтаряха "Russia collusion" безкрайно.

Затова половината свят още го вярва.

345

5

Джендо Джедев

15.06 2023 в 10:08

Надяват се пак да пият "Игристое", ама ще си останат само с надеждата.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика