Меркел: Няма да опростим и цент на Гърция

ОFFNews Последна промяна на 09 юли 2015 в 20:04 17434 29

Снимка Reuters.

Ангела Меркел.

Ангела Меркел заяви по време на визитата си в Босна, че каквато и да било "подстрижка" на гръцкия дълг спрямо Европа е извън всякакъв въпрос, предаде "Ройтерс".

"През 2012 г. вече се сблъскахме с проблема на устойчивостта на дълга, разтегнахме падежите, издърпахме изискванията за разплащане на заемите по Европейския механизъм за финансова стабилност до 2020 г. Не ни е за пръв път да се занимаваме с устойчивостта на дълга. Веднъж вече казах, че класическата подстрижка е извън всякакво обсъждане за мен и мнението ми не се е променило от вчера до днес", заяви тя.

Въпреки това Меркел подчерта, че срещата на евролидерите в неделя ще има решаващо значение.

Междувременно президентът на европейския съвет се присъедини към идеята дългът на Атина да бъде преструктуриран като част от нов заем, ако страната се съгласи да направи реформи. Доналд Туск ще е начело на групата в неделя, която се надява да реши проблема на Гърция.

Според него гръцките предложения за реформи трябва да съответстват на предложенията на евролидерите за реконструиране на дълга, в противен случай нещата ще се въртят в омагьосан кръг.

Ако в неделя двете страни не се разберат, банките в Гърция са заплашени от банкрут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.07 2015 в 14:40

Нека Германия върне първо 159милиярда на Гърция и парите взели от техните банки, когато окупираха Гърция и 1944годинапари от нанесени щети на инфраструктурата.
Те смятаха с измама да купят Гръцките острови срещу дълг богати на ПЕТРОЛ и ГАЗ. и е само това. и опростените

11.07 2015 в 17:25

ще ги опростиш дълговете ,ами и още ще даваш .....като си върнеш и ти /германския/дълг към европа който вазлиза на 5.546 ТРИЛЙОНА.ЕВРА.ЩЕ ДАВАШ ЪКЪЛ НА ГЪРЦИТЕ...ИМА ОЩЕ МНОГО ДА ДАВАШ......

10.07 2015 в 21:31

оооо бЪлхарски...

руские, китаыйцы и елины - братья навек!

хахахахахахахаха

Другари от БРИКС с вас СМЕ! Венсеремос! Но Пасаран!

хахахахахахахахахахахаха

(десет броя, както обяви обамката, данъчни агенти, тежко въоръжени с писалка и калкулатор размазаха псевдосоциализма, за пореден път... бЪлхански! к'во стааа, дрОгарю...какво се случва!... защо Трудещите се не Трудят успешно... или казваш: всека девалвирала китайска акция, всяка фалирала руска банка са Бомби, насочени право в сърцето на Прогнилия Капитализъм!?! .... ееех...)


хахахахахахахахахахаха

10.07 2015 в 11:35

Така де, за да ти опростят дълга трябва да извършиш геноцид над 10 милиона абсолютно невинни хора, да почнеш война, която да убие още няколко десетки и да остави половин Европа в руини, и това два пъти.
За дребни измеикяри, като гърците опрощаване няма.
Колко жалко, че днес ЕС се управлява от безгръбначната комсомолка Меркел и френското джудже Оланд. Накога начело бяха хора със визия и убеждения, като Кол, Митеран, Ширак и Делор.
Колкото и да не ми се иска да го призная поради левите си убеждения, единственият важен политик, който е в час е Камерън, който през втория си мандат има шанс да направи верните неща и да извади ЕС от будната кома.

10.07 2015 в 10:23


До outlander:

Абе мъпет,не знам кой слуга призна че има шефове.Бегай на Козяк за инструкции сега,и купи цветя и бонбани и ги поднеси на колене,за да не обидиш босовете )

10.07 2015 в 10:17До outlander:

Абе мъпет,не знам кой слуга призна че има шефове.Бегай на Козяк за инструкции сега,и купи цветя и бонбани и ги поднеси на колене,за да не обидиш босовете )

10.07 2015 в 10:12

А това помните ли?!

https://www.youtube.com/watch?v=MD6oDnm43HA

Долу ръцете от Гърция, фашисти!

10.07 2015 в 09:37

ПРАВОСЛАВНИТЕ СТРАНИ начело с РОССИЯ трябва да се обединим в ЕДИНЕН ФРОНТ против западняците. Тея само ни експлоатират като НЕОКОЛОНИЗАТОРИ.
---------------------------------------
Какво общо има мазния рус комунист с православието ве, нещастник? Ти къде си виждал комунист- християнин ?!
Ти какво искаш ? Да загърбим нашите, български светии и да се кланяме пред икони на Сталин и Путлер ли ве? Да ти еба аз в устата, това изкривено руско "православие" !

10.07 2015 в 09:25

игнорирайте sottozero/Проф.ан Балкански/red or dead... защото им плащат на "минус"... ако не се занимавате с тях и не им слагате минуси ще им спрат тока и интернета :)

10.07 2015 в 07:24

Еми няма такова нещо като 3.25% за 20 дни. Има финансова услуга наречена факторинг с условия каквито успееш да си договориш. Веднъж договорени се спазват. Не стига че му предлагат допълнителна услуга ами пак мрънка.