Бареков обеща подкрепа на Ципрас

ОFFNews 08 юли 2015 в 18:25 6092 31

Снимка Николай Бареков

Николай Бареков и Алексис Ципрас на срещата им в Страсбург.

Николай Бареков се е срещнал с Алексис Ципрас в Европарламента в Страсбург, като го е поздравил за усилията да извади Гърция от кризата и му е обещал подкрепа в парламента, въпреки че българинът е десен консерватор, а Ципрас - крайно ляв, пишат от пресцентъра на родния политик.

Срещата е станала след края на заседанието на Европарламента в Страсбург, посветено на дебата за Гърция, в който участваха президента на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Бареков не пропусна да се изкаже и в пленарната зала, където заяви, че българите са подложени на още по-тежки икономии от бедните и пенсионерите в Гърция и ще бъдат най-невинните жертви на гръцкия фалит.

"Г-н Ципрас си поигра с г-жа Меркел на котка и мишка, но в скоро време котката ще изяде мишката. Днес дойдохте смирен, защото гръцката къща изгоря и някой ще трябва да изгаси пожара с много пари. Сега просто ще оставите гасенето в ръцете на Европа, но кой ще плати за гръцкия експеримент.

Партиите днес бият по федерализма, а другите – по Вас – г-н Ципрас. Не сте най-виновен. Генезисът на проблема е в безотговорността на евробюрократите и на гръцката политическа класа – вкарването на неподготвената Гърция в Еврозоната е престъпление спрямо гръцкия народ и европейските данъкоплатци. Не Еврозоната, а Европейският съюз е обречен без дълбока реформа", заяви Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!