Мелони към Зеленски: Украйна може да разчита на лоялната ни подкрепа

OFFNews 28 септември 2022 в 13:45 2118 0

Мелони
Туитът на Мелони.

Лидерката на крайнодясната партия "Италиански братя" Джорджия Мелони, която ще стане следващият министър-председател на Италия, обеща пълната си подкрепа за Киев, след като получи поздравления от украинския президент Володимир Зеленски за победата си на изборите, съобщава "Ройтерс".

Късно снощи - ден, след като Мелони и нейните десни съюзници спечелиха внушително парламентарно мнозинство, Зеленски публикува туит, че очаква с нетърпение "ползотворно сътрудничество с новото италианско правителство".

След това последва отговор на Мелони.

"Уважаеми Зеленски, знаете, че можете да разчитате на нашата лоялна подкрепа за каузата за свобода на украинския народ. Бъдете силен и запазете вярата си непоколебима!", написа тя в социалната мрежа.

Мелони беше един от малкото италиански политически лидери, които искрено подкрепиха решението на премиера в оставка Марио Драги да изпрати оръжия в Украйна, въпреки че тя беше в опозиция на неговото правителство.

За разлика от нея, двамата ѝ политически съюзници - партиите "Лига" и "Форца Италия", които бяха в коалицията на Драги, не заеха толкова категорична позиция по въпроса, което потвръди техните исторически близки връзки с руския президент Владимир Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки