Матю Макконъхи обмисля дали да се включи в надпреварата за губернатор на Тексас

OFFNews 11 март 2021 в 19:04 3135 0

Снимка Wikimedia commons CC ASA 3.0

Носителят на "Оскар" актьор Матю Макконъхи вероятно е следващата знаменитост, която ще излезе и на политическата сцена. 

При обсъждане на политическите въпроси в интервю с радиоводещия Хю Хюит звездата от „Клубът на купувачите от Далас“ и „Маджик Майк“ изглеждаше сякаш обмисля идеята за участие в изборите през 2022 г., където настоящият губернатор Грег Абът ще се бори за преизбиране. 

Републиканецът Абът понесе много критики за управлението на кризата, настъпила след рекордно застудяване и снежни бури в Тексас през февруари. 

На въпроса дали ще се кандидатира за губернатор на щата или друга политическа длъжност актьорът отговори, че не е решил, но не го изключи. 51-годишният Макконъхи е роден и израснал в Тексас, преди да се премести в Лос Анджелис, където добива популярност с ролите си в романтични комедии като „Как да разкараш гаджето за 10 дни“.

„Искам да кажа, че това не зависи от мен. Това зависи от хората повече, отколкото от мен “, каза Макконъхи.

„Политиката ми се струва разбита в момента. И когато политиката предефинира целта си, бих могъл да бъда много по-заинтересован", допълни той.

В интервюто той описва своята политическа философия като „зад личните ценности, за да възстановим социалните си договорки помежду си като американци“.

„Все още се съмнявам колко можеш да свършиш в политиката и не знам дали политиката е моят начин да постигна това, за което може би съм най-добре подготвен“, каза той.

Макконъхи, който спечели "Оскар" за ролята си в драмата „Клуба на купувачите от Далас“ през 2013 г., би бил една от поредицата знаменитости, които са опитвали или печелили политически пост в САЩ.

Сред тях са президентите Доналд Тръмп и покойният Роналд Рейгън, бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, бившият кмет на Кармел Клинт Истууд и бившият губернатор на Минесота Джеси Вентура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови