Матю Макконъхи готов да влезе в политиката

OFFNews 19 ноември 2020 в 12:34 3052 0

Носителят на „Оскар“ Матю Макконъхи може да е следващата звезда, която ще влезе в политиката, съобщи Ройтерс.

Актьорът намекна, че обмисля подобен ход в разговор за политика с радиоводещия Хю Хюит в интервю, публикувано онлайн.

На въпрос дали би се кандидатирал за губернатор на щата Тексас или за друг пост, актьорът каза, че не е решил, но не го изключва.

Макконъхи, който е на 51 години, е роден и израснал в Тексас, преди да се установи в Лос Анджелис и да започне кариерата си в киното.

„Това не зависи от мен. Зависи от хората много повече, отколкото от мен“, каза звездата от „Как да разкараш гаджето за 10 дни“. „Нека го кажа така. За мен политиката в момента изглежда фалирал бизнес. Когато политиката предефинира целта си, ще бъда далеч по-заинтригуван“.

В интервюто актьорът описва политическата си философия като подкрепа за „личните ценности, които ще възстановят социалните договори помежду ни като американци“.

„Все още си задавам въпроса какво можеш да постигнеш в политиката и не зная дали политиката е моят път да постигна това, за което съм най-добре подготвен“, добави Макконъхи.

Актьорът, който бе удостоен с награда „Оскар“ за ролята си в драмата „Клубът на купувачите от Далас“, би бил поредната знаменитост, която флиртува с идеята или направо печели политически пост в САЩ като президента Доналд Тръмп, покойния президент на САЩ Роналд Рейгън, бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, бившият кмет на Кармел Клинт Истууд и бившия губернатор на Минесота Джеси Вентура.

Макконъхи обаче не разкрива дали симпатизира на демократите или на републиканците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови