Лошото време взе осем жертви в Испания и Португалия

OFFNews 21 декември 2019 в 22:09 2113 0

Снимка Business Insider

Лошото време причини смъртта на общо 8 души в Испания и Португалия от четвъртък до днес. Един човек е в неизвестност във Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Бурята Елза продължава да причинява щети в Западна Европа, следвана отблизо от друга набираща сила буря, наречена Фабиен. С нови три смъртни случая в Испания общият брой на жертвите вече е 8 - 6 в тази страна и две в Португалия.

32-годишна южнокорейка почина днес от раните, които получила, след като била ударена от отломки от сграда в центъра на испанската столица Мадрид при силен вятър. 60-годишен холандец се удавил вчера, докато карал сърф край югоизточната провинция Уелва. Мъж се удавил днес, когато колата му била отнесена от придошла река в южната провинция Гранада. Вчера във Франция мъж паднал от яхта в Средиземно море край югоизточното крайбрежие на страната и оттогава е в неизвестност.

14 души загинаха при две влошавания на времето на Лазурния бряг и на остров Корсика през последния месец. Вчера в района отново валя проливен дъжд.

Всички летища на Корсика ще останат затворени утре заради очакваните бурни ветрове.

В северозападните испански автономни области Галисия и Астурия е обявен червен код - най-високата степен на опасност. Около 8000 домакинства в Галисия нямат ток.

Лошо време обхвана Италия. Венеция е заплашена от нови наводнения, а шофьор загина в североизточната част на страната, предаде по-рано днес ДПА.

Мъжът се озовал с колата си на затворен за движение, частично наводнен път в област Фриули - Венеция Джулия. Той се обадил на спасителните служби, но бил отнесен от придошлите води преди да дойде помощта.

Във Венеция водното равнище се повиши до 120 сантиметра. В резултат около 30 процента от града са под вода.
Очаква се утре и вдругиден "високата вълна" да достигне пик от 130 сантиметра, което ще остави близо половината от Венеция под вода.

Гражданска защита обяви оранжев код, умерена степен на опасност, заради дъжд и риск от свлачища в части от областите Ломбардия, Фриули - Венеция Джулия, Лигурия, Тоскана, Умбрия, Лацио, Кампания и Сардиния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови