Лошото време в Румъния затвори пътища и пристанища

Жена е родила в дома си заради опасното време

OFFNews 09 януари 2024 в 13:47 668 0

Снеговалеж

Снимка GettyImages

Оранжев код за опасно време е в сила за три окръга на Румъния - Браила, Бузъу и Яломица, съобщават от румънското МВР. Поривите на вятъра надвишават 85 км/ч., предава БНТ.

Заради обилния снеговалеж движението в пет участъка от републиканските и 26 участъка от окръжните пътища е затворено, а в 11 населени места в окръзите Браила и Галац електрозахранването е прекъснато.

Пристанищата на Мидия, Констанца и Мангалия са затворени заради силните пориви на вятъра.

Неблагоприятните метеорологични условия са прекъснали и учебната дейност в няколко окръга - Бакъу, Ботошани, Браила, Бузъу, Галац, Яш, Нямц, Сучава.

Заради блокираните от снега пътища екипът на Спешна помощ не е могъл да откара родилка в болница. Така тя е родила вкъщи. Това е втората подобна ситуация през последните няколко часа. В понеделник вечерта линейка закъса на пътя с 18-годишна родилка.

Метеоролозите предупреждават, че застудяването в Румъния ще продължи през следващите дни и на места температурите ще паднат до -21 градуса. Тази сутрин в Букурещ термометрите показваха -1 градуса. От вчера в румънската столица вали ситен мокър сняг.

През последните 24 часа органите на реда са отблокирали 190 коли с около 400 души, информират от МВР и допълват, че са се намесили в 1701 извънредни ситуации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика