Лавров иска помощ от СЗО за специалната операция. Подоляк: Само психиатър може да ви помогне

OFFNews 20 май 2022 в 09:21 38394 11

Сергер Лавров и Михаил Подоляк

Снимка РБК - Украина

До поредната словесна ескалация между Лавров и Подоляк се стигна след телефонния разговор на външния министър с директора на СЗО.

Световната здравна организация да повлияе на Украйна така, че тя да не пречи на Русия да изпълни целите на т. н. специална операция. Това е поискал от генералния директор на СЗО Тедрос Адханом външният министър на Руската федерация Сергей Лавров. Комюнике от телефонния разговор между двамата е публикувано на сайта на руското външно министерство.

„С. В. Лавров подробно очерта действията, предприемани ежедневно като част от специална военна операция за облекчаване на страданията на цивилното население, и призова СЗО да повлияе на режима в Киев, така че той да не пречи на изпълнението на предлаганите с тази цел мерки.“

Руската страна посочила конкретни факти за причините за хуманитарната криза в Украйна и Донбас, възникнала „в резултат на антиконституционния преврат от 2014 година“ и последвалата след него „агресия на киевския режим по отношение на населението на Донбас и тоталната блокада на Донецката и Луганската републики“. Инициативата за разговора е била на Лавров. Събеседниците се договорили да поддържат връзка.

„Авторите на „Да превземеш Киев за три дни“, кокаиновите интелектуалци от руското министерство, напълно сериозно предлагат на международната организация да ни предаде техния ултиматум: украинци, у вас в домовете ви са дошли насилници и убийци, затова вие бавничко се изправете до стените и чакайте, докато те ви ограбят, набият, изнасилят. А после ще заемат част от дома ви и ще си фиркат там без тоалетна.“ – коментира разговора Лавров-Адханом съветникът на украинския президент Михаил Подоляк.

Заявленията на Лавров Подоляк, цитиран от агенция УНИАН, нарече „руски абсурд“ и „дипломатическа деменция“. По думите на съветника на президента съвсем скоро в резултат на международната изолация Русия ще има контакт единствено с Беларус, Еритрея и хуманитарните организации.

„Всъщност, единственото, с което от СЗО биха могли да помогнат на Кремъл, е да им организират необходимото колективно психиатрично обследване. И да им предложат програма за адаптивна терапия. Безусловно Киев може само да приветства подобни лечебни мероприятия.“ – обобщи ръководителят на президентския офис на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

16

Pietro

21.05 2022 в 19:07

Рашистите нали искаха да напуснат СЗО, защо искат помощ от нея? Лавров напоследък създава впечателние на човек, на когото серизно му лопа дюшемето. Вероятно се е заразил с бяс от Путлер.

4038

15

Moirae

21.05 2022 в 16:47

Нали ползват едни същи хапчета като Болен и Копейкин. От тях да вземат, ако са свършили.

-529

12

6екеr4о

20.05 2022 в 13:54

Новината е толкова безумна, че звучи като фейк! Дедалото Лавров е напълно изтрещяло, ама чак пък толкоз... Отврат!

11462

9

dardorel

20.05 2022 в 12:00

С извинения за хомофобския коментар, но като видя тази обезьяна /Сергей Лавров/ и винаги си казвам,че дядо Дарвин е бил на прав път...

12073

7

IvanofRumen

20.05 2022 в 10:33

Каква помощ искат тези убийци на невинни хора? Това наистина са психопати, които трябва да бъдат съдени като военнопрестъпници, включително и много рашистки слуги в България, финансирали войната и оказващи им подкрепа.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика