Кристина и Светлана - последен концерт, преди да дойдат руските ракети. Улични изпълнителки загинаха в Запорожие

OFFNews 11 август 2023 в 08:51 4562 2

Снимка

Запис на две млади украинки – Кристина и Светлана, които пеят и свирят за минувачите, събрани като публика на улица в Запорожие заля социалните мрежи не само в Украйна, след като се разбра, че това е последното видео с двете момичета. Няколко часа по-късно и двете загинаха в резултат на руски обстрел на жилищни сгради в града.

Руските агресори подложиха в сряда вечер на обстрел цивилни обекти в района на Запорожие. При атаките бяха убити трима души, а други девет бяха ранени. Две от жертвите са уличните изпълнителки Кристина и Светлана, на 19 и 21 години, а при вестта за тяхната гибел хора се сетиха, че това са момичетата, свирили и пели няколко часа по-рано пред очите им на улицата.

Когато Кристина Спицина и Светлана Семейкина излезли както обичайно на едно от популярните места в Запорожие с китара и изпълнили обичаните от публиката песни, никой не предполагал, че това е последният път, когато виждат момичетата живи.

"Това са младите певици Кристина и Светлана, които свирят на улицата в Запорожие няколко часа преди руски ракетен удар да отнеме живота им. Вечна им памет!" – четем в профила на Euromaidan Press в Twitter. Към публикацията е прикачен видеоклип.

Смъртта на младите артистки беше потвърдена от Центъра за култура и отдих в Матвейов. „В резултат на ракетна атака на руски терористи в Запорожие загинаха нашите талантливи момичета“, съобщават от центъра.

Както пише в некролога от колегите им „вчера те пееха и свиреха заедно с хората, а днес ги няма. Руска ракета, за съжаление, отне техния глас, живот и частица от душата на всеки от нас“, се казва още в съобщението за гибелта им. Центърът подчертава още, че трагично загиналите са вярвали „в светъл и спокоен живот под украинския флаг“ .

"Те вярваха в победата, доближаваха я със собствени сили. Сега ние трябва да го направим и от тяхно име" - се казва в заключение в траурното съобщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

2

Того

11.08 2023 в 11:58

Бог да ги прости! От престъпната държава Руzия идва само смърт.

1000

1

Vatnik

11.08 2023 в 09:41

РУССКИЙ МИР!
това се ценностите на руския свят!
бързо чимадани, вакзал , Масква!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика