Кореспондентът на OFFNews от Одеса: Всички загинали и ранени са цивилни граждани

Светослав Метанов 29 декември 2023 в 16:59 11186 7

Мястото на удара в Одеса.

Кореспондентът на OFFNews в Украйна Горица Радева бе единственият български журналист, който стигна до мястото на руския ракетен удар, който удари многоетажен жилищен блок в Одеса.

Тя бе сред първите журналисти допуснати до мястото на терористичната атака на кремълския режим.

"В Одеса всичко е нормално с изключение на хората, които са пряко пострадали. Животът в града си върви. Стигнах до мястото на трагедията с маршрутка, хората си отиват на работа. Това не им се случва за първи път и украинците малко или много са свикнали вече с този начин на живот", разказа тя.

Радева съобщи, че всички хора от района на удара са евакуирани.

"Те чакат навън в студа. Кой както е могъл да излезе. Имаше хора по пижами, други без чорапи. Всичките са на място в студа и чакат. Там са всички служби - полиция, пожарна, Червения кръст. Дават чай и вода на пострадалите", разказа тя.

Тя е разговаряла с една от жените, чийто апартамент е бил разрушен.

"Жената е майка на двама тийнейджъри. Апартаментът им е изгорял. Каза ми, че в началото изобщо не е разбрала, че техният блок е ударен. Нейна приятелка й позвънила по телефона и тогава видяла, че има пожар", разказа Горица Радева.

Тя уточни, че има ранени деца и че всички пострадали са цивилни граждани.

По последни данни в Одеса са загинали трима души, а 22-ма са били ранени.

За повече подробности вижте видеото и се абонирайте за YouTube канала на OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

7

order

26.01 2024 в 17:58

Ами те и френските наемници /пенсионирани военни/ са били цивилни... ти да видиш!!!

2415

6

Пустиняк

30.12 2023 в 03:30

Истинският лик на Руский мир! Страхливци и подлеци избиващи жени и деца. Виж пред по-малобройната украинска армия не им се получава....

1000

5

Кок

29.12 2023 в 23:23

Това което Путинова Русия прави не е война а тероризъм.Истинския Войн стреля по военни обекти а Путин бомбардира само мирни беззащитни хора Това е отвратително и показва голяма слабост и може би липса на точност при ракетите им .Вероятно целят пристанище а падат на километри в града

318

4

Valioka

29.12 2023 в 19:39

Само че, за съжаление, липсата на снаряди и модерни оръжия не може да се компенсира с храброст, Райдър... Казвал съм го преди и сега пак ще го кажа - нищо, абсолютно нищо не им дадоха на украинците. Само обещания - ние ще сме с вас толкова, колкото е необходимо... ние ще подкрепяме Украйна докато възвърне всичките си окупирани територии... Дрън-дрън ярина. Щатите вече втори месец не могат да гласуват бюджет в подкрепа на украинците. Е, как да стане?...

1005

3

ПР

29.12 2023 в 17:38

Кореспондентът го е формулирал перфектно-терористича атака на кремълския режим. И така е по целият фронт на тази отвратителна война-днес Одеса,утре Бог знае къде.
Някой да ми цитира"десет разлики" между мрачният австриец с мустачките и ленинградския престъпник.

2099

2

Mateevk

29.12 2023 в 17:32

Големи на думи! Остро осъждаме, изразяваме безпокойство, възмутени и потресени сме, ама сме живи! Докато там мрат! И цивилни, и военни и от двете страни и побъркалият се свят не може да спре един психясал от власт простак с мания за величие и ядрено оръжие! Това е горчивата истина!

135

1

Far Rider

29.12 2023 в 17:14

В края на годината НАТО призна, че от обещаните 1 000 000 снаряди Украйна ще получи само 300 000. Браво! ГОлеми на думи и празни на дела! Добре, че украинците компенсират с много храброст, всеотдайност и огромни жертви.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика