Конгрес в Пхенян след 36 г. пауза "коронясва" Ким Чен Ун

OFFNews 06 май 2016 в 06:43 5205 7

Конгрес на Корейската работническа партия се провежда днес за първи път от 36 години. Заради форума лидерът Ким Чен Ун забрани сватбите и погребенията в Пхенян, заради струпването на много хора на тях и въведените мерки за сигурност. 

Историческият партиен конгрес се провежда при засилено напрежение в региона, след като КНДР извърши четвърти ядрен тест и изстреля ракета с голям обсег на действие. На форума не са допуснати чуждестранни журналисти, пристигнали в Пхенян заради събитието. На представителите на медиите е разрешено само да разговарят с минувачи и да снимат около сградата на конгреса, съобщи ТАСС. 

"По правило конгресите се провеждат за партията като цяло. Но в този случай всичко ще се върти около личността на Ким Чен Ун. Това мероприятие ще бъде един вид церемония за коронясване на лидера", твърди експертът по корейските въпроси Ерик Балбах от Свободния университет в Берлин, цитиран от Дойче веле. "Тепърва ще си проличи дали конгресът ще доведе до конкретни резултати в смисъл на промяна на политиката и нови решения. Но със сигурност ще има кадрови промени вътре в партията", допълва Балбах.

Последният Шести конгрес на КРП се проведе през 1980 година, още по времето на управлението на Ким Ир Сен. Тогава за първи път бяха поканени и чуждестранни представители от почти 120 страни. Южнокорейската информационна агенция "Йонап" съобщи, че този път на конгреса няма да присъстват никакви чуждестранни гости. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

8

ОФчар

07.05 2016 в 08:01

Буркански ли си, Бълхарски ли си, Мангалски или къвто си там, тихо! В колко от тези 25 години на власт бяха/са/ отявлени или прикрити комуняги? Аман от червени подлоги. Марш в Сибир или в С. Корея!

11300

6

Танг

06.05 2016 в 11:34

На пленума остро ще се осъди масовото ядене на первази, кал, трева и задкрилки на ракетите (поради което същите нещо не искат да полетят). Също така ще се запознаят трудовите маси с електричеството за светлина и топлина като достижима цел през 2042 г. Всичко това - на фона на масова екзекуция на проявили нетърпение млади двойки (непослушните, умиращи старци не можем да ги убием повторно) с ракетна батарея.

77927

5

El Commandante

06.05 2016 в 10:38

ПартияТА
Пленум
Исторически
Решения
Дръзновение
Поглед в бъдещето
Вожд
Държавник
Врагове
Мрачен
Капитализъм
Човеконенавистен
Отпор
Решимост
Смелост
Ура



Винаги съм готов да помогна на спийчрайтърите от братска Корея, сами разбирате.

13859

4

Daering

06.05 2016 в 10:24

Бълхански не е достоен да завърже обущата на Ленка, тя е класи над него, но трябва да се ограничим с каквото имаме в момента.

8359

3

ОФчар

06.05 2016 в 08:43

Буркански пак не си е пил пирамена.
Опасявам се поради това да не емигрира в Северна Корея и да стане личен шут на Ким. Би било историческо ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!