Ким Чен-ун в Русия за първа среща с Путин

OFFNews 24 април 2019 в 14:18 2176 0

Снимка www.vestifinance.ru

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна с влак в далечния изток на Русия за първа среща с руския държавен глава Владимир Путин, предаде Би Би Си. Бронираният му влак е пристигнал на гарата във Владивосток, където бе посрещнат с хляб и сол, военен оркестър и почетен караул.

На срещата с Путин утре ще бъде поставен въпросът за ядрения проблем на Корейския полуостров, съобщи Кремъл. Ким ще търси подкрепа и след провала на преговорите със САЩ, смятат анализатори, цитирани от Би Би Си.

"Нося в Русия топлите поздрави на нашия народ и, както вече казах, надявам се посещението да бъде успешно и полезно", каза Ким пред руския канал "Русия 24".

"Надявам се разговорите да бъдат успешни и полезни. Надявам се да можем да обсъдим конкретни въпроси за мирните преговори на Корейския полуостров и нашите двустранни отношения. Надявам се в разговорите с уважаемия президент Путин да имам възможност да обсъдя конкретно проблемите, свързани със ситуацията на Корейския полуостров и развитието на двустранните отношения", заяви Ким Чен-ун.

Това е първата визита на севернокорейски държавен ръководител в Русия от 2011 г., когато на посещение бе бащата на сегашния лидер, Ким Чен-ир, припомня Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови