Ким Чен Ун нареди ускорена подготвка за война

OFFNews 28 декември 2023 в 19:12 3873 8

Снимка KCNA

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова армията, оръжейната индустрия и ядрения сектор да ускорят подготовката за война заради безпрецедентните равнища на конфронтация със Съединените щати.

На партиен форум Ким Чен-ун заяви, че Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с "независими държави, които се противопоставят на империализма", предаде БНТ. 

Преди седмица севернокорейският лидер предупреди, че страната му няма да се поколебае да нанесе ядрен удар в случая на провокация с ядрени оръжия. През отиващата си година Северна Корея включи ядрена доктрина в Конституцията, изстреля шпионски сателит и нов тип междуконтинентална балистична ракета.

Сеул, Токио и Вашингтон активираха система за споделяне в реално време на данни за севернокорейските ракетни стартове. Американска ядрена подводница акостира в Южна Корея, а Съединените щати изпратиха бомбардировачи Б-52 за съвместни учения с Южна Корея и Япония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

8

6екеr4о

29.12 2023 в 11:04

На тоз мазен противяга не му ли минава през кухата кратуна идеята, че накрая САЩ и Южна Корея ще предпочетат да платят безумно грамадната цена за обезпаризитяването на Севера!?!

615

7

швейк

29.12 2023 в 10:53

вуду, събитията от 24.02.22г. показаха, че не е достатъчно да си напред с материала, а и да си готов да пожертваш икономика и хора. не знам дали помниш как всички се подиграваха на московската кочина и смятаха кога ще им свършат ракети, танкове, артилерия? даваха се данни за икономиките на нато и това, което в кочината замества икономиката, смееха се колко са зле ... накрая какво излезе? оказа се, че в нато няма танкове, няма артилерия, няма снаряди, няма желание да се произвеждат, няма кой да плаща и какво от това, че имаме икономика и технологии? в северна корея от 50 години произвеждат зомбита, подобни на тия в московията. те живеят в мизерия, така че няма какво да им вземеш със санкции. в южна корея веднага ще се намерят радетели за мир и ненавойната, да не измират на фронта невиини деца за егото на политиците.

14048

6

voododoll

28.12 2023 в 22:14

Швейк, само дето Южна Кореа е доста напред с материала. Границата им се охранява почти основно от безпилотна артилерия. Всеки мъж навършил 2ч18, кара 2 години казарма, жените също имат задължително военно обучение. Имат доста високотехнологично въоръжение. Ще ударят яко на камък там, но безспорно ще нанесат ненужни щети.
Според мен путкин бута Севера към активна война, щото една война там би отнела целия военнен ресурс и внимание на САЩ.

615

5

швейк

28.12 2023 в 21:41

явно не си давате сметка до каква степен са обвързани икономиките на държавите от "западен" тип. ако поредното джудже реши да нападне южна корея, ще последва глобална криза - южна корея е високо технологична държава и изнася продукция за милиарди, както и внася. в момента, в който бъдат нападнати, те ще преориентират икономиката за война и няма мърдане. великите стратези на ес и сащ ще продължат да се вайкат, защото компаниите, при които са на хранилка, ще ги натиснат, защото печалбите им ще спаднат. безработицата е очевидният резултат, следва търсенето на виновни - имигранти, обратни, елфи ... и тогава може би някой ще се сети да се извини на украйна, че ги зарязаха срещу кочината

-1650

4

ob1

28.12 2023 в 21:33

Тоз пък идиот що си мисли, че изобщо на някой му пука за него и кретенския му феод?!?

400

3

демотиватор

28.12 2023 в 19:46

Потомственият урод може да се окаже прав в едно- поредната голяма война чука на портите.
Щот' много станàха злодеите по света (особено у Азия), както и "неуредените сметки".
Но доброто при това, все пак, е че най-древното право е на наша ("Колективния Запад") страна- правото на по-силния (ジ)

1005

2

eagle60

28.12 2023 в 19:37

съвременник съм на края на доста диктатори - обесени, разстреляни, набодени с щик в задниците, влачени по улицата - Ким се надява да има по-друг край?

2073

1

Johnny B Goode

28.12 2023 в 19:17

Дойде ли време да активират следващия соло-таш@к на Путлер?
Хамасчетата май се поизхабиха вече, трябва нова дъвка за отвличане на вниманието от великите успехи в СВО.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика