Киев: Новият ни посланик в София има квалификация по международни отношения

OFFNews 27 декември 2022 в 10:11 7766 4

Олеся Илашчук
Новият посланик на Украйна в България Олеся Илашчук.

От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България. От ведомството на Дмитро Кулеба обясниха, че тя има съответната квалификация и назначаването на некадрови дипломати на посланически длъжности е обичайна международна практика.

„Назначаването на посланическа длъжност на некадрови дипломати е обичайна международна практика. В Украйна през последните две години всички извънщатни дипломати, назначени на постовете на посланици, са показали достойни резултати в работата. Само по тях, а не по интерпретации и образи, трябва да се преценява работата на посланика в чужбина“, се казва в съобщение на ведомството.

Министерството на външните работи в Киев отбелязва, че българското правителство след оценка на кандидатурата ѝ е разрешило назначението на Илашчук, без да има резерви към работата ѝ в България.

Според Министерството на външните работи Олеся Илашчук притежава диплома с отличие по специалността „Краезнание“ от катедра „Международни отношения“ на Факултета по история, политически науки и международни отношения на Чернивския национален университет „Юрий Федкович“. Освен това има квалификация на специалист по международни отношения, преводач и владее английски език.

По-рано медиите в Украйна съобщиха, че президентът Володимир Зеленски е назначил за посланик в България човек, който няма опит в дипломацията и преди това „се е позиционирала като експерт по сексология и скъпоценни камъни“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

4

Constanza

27.12 2022 в 15:03

Може би наистина трябва да съдим по работата ѝ? И както личи по-горе, е образован човек.

-795

3

Дедо МразИ

27.12 2022 в 14:03

Проговориха ни на въпроса - явно тая е Украйнската Лена

-795

2

Дедо МразИ

27.12 2022 в 13:22

Парапета кой ли и го бара ?

11948

1

зора

27.12 2022 в 12:45

Малко грубичко и унизително за една държава да й пратят сексолог за посланник (без опит в дипломацията)?Да не би да искат да ни кажат нещо СРЕДНО, чрез сексоложката? То, не че не си заслужаваме с нашата разкрачена поза...

 
X

Да помогнем на украинските деца!