Катастрофиралият в Египет руски самолет се е разцепил във въздуха (видео)

OFFNews 01 ноември 2015 в 16:08 11298 16

Снимка ЕПА/БГНЕС

Руският "Еърбъс" 321, който катастрофира в събота над египетския полуостров Синай, се е разцепил във въздуха, предаде Би Би Си, цитирайки Виктор Сороченко, шеф на висша авиационна комисия. Той е казал пред журналисти, че парчетата са пръснати на площ от 20 квадратни километра в Синай. Досега са открити 163 тела на загинали.

Но Сороченко е казал също, че е много рано да се правят заключения за причините на катастрофата.

Преди него служители от Министерство на извънредните ситуации в Москва също отбелязаха факта, че частите на самолета са разпилени на значителна площ. Министерството разполага със спътникови снимки на мястото, където „Еърбъс“-ът е паднал, съобщи Интерфакс. Агенцията добави, че отчетливо се виждат парчета, пръснати на около 16 квадратни километра.

Руската телевизия INFOX разпространи видео, за което се твърди, че е заснето от любители в Синай.

На размитите кадри се вижда как с носовата част надолу пада самолет, зад който се влачи огромен шлейф от черен дим.

Достоверността на видеото не е потвърдена.

Пътническият самолет се разби на полуостров Синай в Египет на 31 октомври. Загинаха всички 224 души на борда - пътници и екипаж, включително 25 деца на възраст от 2 до 17 г. 

След трагедията от "Ислямска държава" обявиха, че те са свалили самолета в отговор на руската намеса в Сирия. Днес това беше отречено от властите в Египет. Вчера това направи и руската страна. Транспортният министър Максим Соколов заяви, че съобщенията за отговорност на ИИЛ "не могат да бъдат смятани за достоверни".

Но три авиокомпании за всеки случай временно спряха полетите си над Синай - Емирейтс (Emirates), Ер Франс - КЛМ и Луфтханза.

Самолетът „Еърбъс 321“ на компания „Когалимавия“, потеглил за Санкт Петербург, изчезна от радарите 23 минути след като в събота сутринта излетя от Шарм ел-Шейх, курортен град на Червено море.

Междувременно бяха намерени черните кутии на самолета. Провежда се разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!